Dode op vluchtstrook mogelijk slachtoffer afrekening

Foto: Ramon Vasconcellos (CC BY-SA 2.0)

De politie van Roermond is op zoek naar een beige Jaguar. Zij vermoedt een verband tussen de dode man, die op de vluchtstrook bij de Roertunnel werd aangetroffen, en de inzittenden van de gezochte auto.

Omstreeks 13:00 uur zagen ambulancebroeders, die over de A73 ter hoogte van de Roertunnel reden, een auto op de vluchtstrook staan waarbij een man op het asfalt lag. Zij stopten om hulp te verlenen, waarna enkele mannen in de auto stapten en er vandoor gingen. De man die op de vluchtstrook lag, bleek te zijn overleden.

Burgernet: beige Jaguar
Via Burgernet is donderdagmiddag een oproep gedaan om uit te zien naar een beige personenauto van het merk Jaquar, met (vals) kenteken 40-ZD-PB, waarin drie personen zouden zitten. Een van hen draagt een tulband. Deze auto wordt in verband gebracht met de dode man op de vluchtstrook. Het politieonderzoek richt zich onder meer op het vaststellen van de doodsoorzaak van de man en van diens identiteit.

Wie deze auto heeft gezien of weet waar hij zich bevindt wordt verzocht onmiddellijk 112 te bellen en in géén geval het voertuig te benaderen.

Volgens de website van de Belgische krant De Standaard denkt de politie dat de dode man mogelijk het slachtoffer is van een afrekening in het criminele milieu.

Ook wordt er gekeken of er mogelijk een verband bestaat met een schietincident dat in het Belgische Opglabbeek heeft plaatsgevonden. Daarbij werd vandaag de Belgische crimineel Silvio Aquino, die samen met zijn broer de hoofdverdachte is in een omvangrijke drugszaak in België, met een schot door het hoofd om het leven gebracht, zo meldt de Standaard.

A-73 afgesloten
In verband met het onderzoek is de A73 ter hoogte van de Roertunnel bij Roermond voor alle verkeer in noordelijke rijrichitng afgesloten. De politie adviseert mensen om rekening te houden met vertraging en de aangegeven omleidingsroutes te volgen. De afsluiting duurt nog zeker tot het begin van de avond.

Cookieinstellingen