Eerste KNVB-steunpunt in Sittard-Geleen

10 sep 2015, 16:40 Nieuws
fitland xl milaanstraat sittard
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Sittard-Geleen heeft per 1 oktober de landelijke primeur het eerste KNVB-steunpunt in Nederland te huisvesten. Het steunpunt wordt ondergebracht in het informatiecentrum aan de Milaanstraat in Sportzone Limburg.
Het inrichten van KNVB-steunpunten maakt onderdeel uit van een reorganisatie bij de voetbalbond.
De KNVB werkte tot voor kort vanuit zeven kantoren in Nederland. Om efficiënter te werk te gaan, wat mede mogelijk is door digitalisering, heeft de KNVB vorig jaar besloten het aantal kantoren terug te brengen tot drie. Een in Zeist, een in het Philips Stadion in Eindhoven en een in de regio Zwolle (locatie nog te bepalen). Tegelijkertijd richt de KNVB regionale steunpunten in van waaruit verenigingsadviseurs werken. Door deze spreiding over het land is de KNVB voor elke vereniging altijd in de buurt.
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: "Het steunpunt in de Sportzone Limburg is het eerste dat we officieel in gebruik nemen. Uiteindelijk komen er landelijk meer van dergelijke steunpunten, zodat we voor alle voetbalverenigingen altijd in de buurt zijn. De Sportzone Limburg is voor ons een logische en ideale locatie. Het ligt centraal in de regio, de samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen is zeer prettig en met onder meer het CIOS en Fortuna Sittard om de hoek is het echt een knooppunt voor de sport."
Wethouder Ruud Guyt (Sport): "Sittard-Geleen is heel blij dat de voetbalbond vanaf nu in de stad zit. Als je een locatie moet kiezen in Limburg die sport ademt en optimaal bereikbaar is, dan kies je voor de Sportzone. Als iets een prominente plaats heeft in de sport, namelijk voetbal, dan hoort dit ook thuis hier."
Sportzone Limburg
Het gebied rondom het Fortuna Sittard Stadion is het fysieke centrum van Sportzone Limburg, daar worden accommodaties ontwikkeld die voor een Olympische sportinfrastructuur zorgen.
De sportwereld, het onderwijs, het bedrijfsleven, de zorg en de overheid werken hier samen aan een topsportklimaat op Olympisch niveau. Deze samenwerking moet leiden tot betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling, nieuwe kennis en innovatie.
Innovatie vindt plaats door een sterke koppeling met de activiteiten op de Chemelot Campus en Zuyderland. Op de Sportzone kan ook gebruik gemaakt worden van de wetenschappelijke kennis van het Topsport Expertise & Innovatie Centre (TEIC).
Sportzone Limburg focust op sporten met wortels in de regio: atletiek, handbal, wielrennen, triathlon, (vrouwen)voetbal en tafeltennis. Ook gehandicaptensport, breedtesport en leisure zijn belangrijke onderdelen. Zo is in de gemeente Beek onder de vlag van Sportzone Limburg een Centrum voor Aangepast Sporten ontwikkeld.