Inschrijving Kunstbende 2016 is geopend!

Winnaars finale Kunstbende 2015
Winnaars finale Kunstbende 2015
Foto: © Pim Geerts

De finale van Kunstbende 2015 is amper achter de rug of de inschrijving voor de 26e editie van deze wedstrijd voor jong en creatief talent is al geopend.

Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen meedoen in 8 verschillende kunstcategorieën, te weten: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Inschrijven kan via www.kunstbende.nl.

Na de bruisende jubileumfinale van afgelopen zaterdag zet Kunstbende haar spotlights weer aan op zoek naar creatief jong Nederlands talent (13-18 jaar). Schrijf in op kunstbende.nl en ga de strijd aan! De nieuwe campagne luidt: ‘Battle, Win & Perform’: strijd, win en perform voor een groot publiek op een nationaal festival of in een museum. Van Mysteryland tot Stedelijk Museum Amsterdam!

De regionale voorrondes voor de finale van 2016 vinden plaats in maart, april en mei. De Limburgse voorronde vindt plaats op zondag 20 maart 2016 in de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen. De winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor de landelijke finale van Kunstbende. Alle jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen zich gratis opgeven. Of je nou nog nooit op het podium hebt gestaan of juist al heel vaak, bij Kunstbende is iedereen welkom.

Inschrijven
Afgelopen jaar meldden meer dan 5.000 jongeren zich aan voor één van de acht Kunstbende-categorieën. Alleen al in Limburg deden meer dan 500 jongeren uit de hele provincie de afgelopen editie mee, waarmee onze provincie het grootste aantal deelnemers voor haar rekening nam. Tijdens de landelijke finale scoort Limburg altijd goed, een bewijs dat onze provincie barst van het talent. En elk jaar opnieuw gaat Kunstbende op zoek naar nieuw, jong talent.

Be prepared!
Zowel in de voorrondes als tijdens de finale beoordeelt een vakjury de deelnemers. Afgelopen jaren waren dat in Limburg o.a. Daniel Smit (Handsome Poets), Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), Juvat Westendorp (SYTYCD) en Peggy Vrijens (Costa, Wie is de Mol?). De prijzen die te winnen zijn passen binnen het coachingstraject dat elke winnaar aangeboden krijgt, dit varieert van workshops en masterclasses tot speelplekken waarbij de deelnemers podiumervaring kunnen opdoen. Zo draaide de DJ winnaars Jägerstrike afgelopen zomer op o.a. Castle of Love en Sonic Festival. In Limburg maken deelnemers ook nog eens kans op deelname aan de Kunstbende Limburg Zomertour, waarmee onder andere Breakfest, Zomerparkfeest Venlo en het Bevrijdingsfestival Limburg worden aangedaan.

Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Cookieinstellingen