Tant Fing: avondje lachen met het Limburgs Toneel

Het Limburgs Toneel Sittard voert deze maand in de Gulickzaal (oude Mavo Land van Gulick) op de Engelenkampstraat de dialectklucht ‘De Sjoonheidssalon van tant Fing’ op. Goed voor een luchtig avondje amusant toneel.

De 8 geplande voorstellingen waren in minder dan geen tijd uitverkocht. Donderdagavond werd daarom een extra voorstelling gegeven en ook die was volledig uitverkocht, mede dankzij de enthousiaste reacties van degenen die de voorstelling al eerder hadden bezocht. Dat enthousiasme bleek terecht: de voorstelling verveelt geen seconde, heeft genoeg vaart, de acteurs spelen hun rol met verve en de grappen en kolder vielen ook bij deze extra voorstelling weer in de smaak bij het publiek.

Het verhaal is simpel. De tante, tant Fing, van Sjuul en Albaer is overleden. Sjuul en Albaer hebben hier niet echt om gerouwd, want een band met de tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelfs wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu een erfenis! En die erfenis bestaat uit een ietwat verpauperde beautysalon.

Sjuul is er van overtuigd, dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goed geld te verkopen is. Maar is dit wel zo’n goed plan? Want tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar de beide heren mee te kampen hebben, want zo’n gemakkelijk klantenbestand had tant Fing nu ook weer niet. Trouwens, zijn de beide heren wel de enige erfgenamen?

Al met al problemen genoeg om de meest absurde situaties te veroorzaken in deze geweldige klucht, die een waterval aan grappen over het publiek uitstort.

De regie van het door Henk Roede geschreven en door Jan van Daal in het Zittesj vertaalde stuk is in handen van Fien Tans. De rollen worden gespeeld door Jan van Daal, Richard Schmeits, Mariena Slagboom, Irene Janissen, Ine Vrinssen, Anke Gaj, Marion Barten, Monique van Rooij, Gertie Wingelaar en Math van Horen.

 

Cookieinstellingen