CDA stelt vragen over voetgangersveiligheid

Foto: Beeldcitaat Google streetview

CDA-fractielid Peter Henssen maakt zich zorgen over de voetgangersveiligheid op de Bloemenmarkt in Lindenheuvel en rond de Markt in het centrum van Geleen.

Hij heeft daarover schriftelijk vragen gesteld aan het College van B&W.

Volgens het raadslid is er, met name tijdens marktdagen, in het Geleense centrum sprake van een voor voetgangers onveilige situatie. Het is voetgangers dan onvoldoende duidelijk waar ze veilig kunnen lopen. Daarom vraagt hij of het mogelijk is om waarschuwingsborden met de tekst ‘Pas op voetgangers’ te plaatsen en er een zebrapad aan te brengen tussen het trottoir Markt en plein naar Corner House. Ook vraagt hij om het markeren van een looproute op de verbindingsweg van en naar Markt en Theaterplein.

Op de Bloemenmarkt in Geleen Lindenheuvel rijden volgens Henssen automobilisten te pas en te onpas over het voor autoverkeer verboden plein tussen kerk en Anjelierstraat en dat heeft al een aantal keren tot bijna-ongelukken geleid. Voetgangers en bezoekers van het terras van een horecagelegenheid voelen zich daar niet veilig bij. Het raadslid verzoekt om aan de kop van de promenade aan de kerkzijde verwijderbare paaltjes te plaatsen, zodat auto’s de promenade niet meer kunnen gebruiken om van oost naar west over te steken.

Cookieinstellingen