Politie let op op uitdossing carnavalisten

Foto: HH

De politie zal tijdens carnaval in Sittard-Geleen optreden tegen personen die door hun uitdossing of gedragingen een concrete (be)dreiging kunnen vormen voor de openbare orde en veiligheid.

Dat heeft burgemeester Sjraar Cox per brief aan de lokale carnavalsverenigingen laten weten. De reden die hij daarvoor aanvoert is dat hij de afgelopen weken door diverse personen is benaderd met de vraag of er vanuit de gemeente nog nadere (veiligheids}richtlijnen zouden komen ten behoeve van de te houden carnavalsactiviteiten en optochten in de stad.

Hij besluit de brief met de opmerking dat carnaval volksfeest nummer één is, waarbij saamhorigheid, gezelligheid en gemoedelijkheid voorop staan.

“Van u vraag ik feitelijk niets anders dan wat we al gewend waren in onze stad. Carnaval is voor iedereen en het wordt voor en door mensen gemaakt.”

De lokale carnavalsverenigingen zijn het daar volmondig mee eens. Het Sittardse Optochkommitee laat weten jaarlijks goed op te letten dat er geen beledigende en kwetsende uitingen en gedragingen in de optocht voorkomen. “Als de carnavalvierders zich gewoon gedragen zoals ze al jaren doen is er niets aan de hand”, zo meent René Meewissen van het optochtcomité.

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen