Noordblok Ligne: lezing over ontwerp en inrichting

De Domijnen 12
De Domijnen 12
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wilt u meer weten over het ontwerp en de inrichting van Ligne in Sittard? Op donderdag 18 februari wordt daarover een lezing gegeven in Bibliotheek Sittard De Domijnen (concertzaal, 1ste verdieping) aan de Broeksittarderweg te Sittard-Geleen.

Architecte Jeanne Dekkers van het gelijknamige architectenbureau en Roel Arkesteijn, conservator Hedendaagse Kunst van Museum De Domijnen, vertellen over ontwerp en inrichting van het nieuwe Ligne in Sittard en het museumdeel van dit markante gebouw.

Ligne wordt vanaf 1 september in gebruik genomen en op 4 september opent Hedendaagse Kunst met een opvallende en internationaal aansprekende tentoonstelling.

De lezing is speciaal voor Vrienden van het Museum maar staat ook open (gelimiteerd aantal) voor andere geïnteresseerden.

Jeanne Dekkers van het gelijknamige architectenbureau te Delft ontwierp het zogenaamde noordblok (3 etages) van Ligne een gebouw dat zich kenmerkt door transparantie en een prachtig uitzicht op de Schootsvelden. Belangrijkste plek is de grote centrale hal die toegang biedt tot Zuyd Hogeschool, filmhuis De Domijnen en dus Hedendaagse Kunst De Domijnen. Deze tentoonstellingsruimte van 2.000 m2 zal op een passende wijze worden ingevuld door conservator Roel Arkesteijn. Ook zal hij een tipje van de sluier oplichten over de openingstentoonstelling die zowel nationaal als internationaal een beeld geeft over een nieuwe kunststroming passend binnen het collectiebeleid van De Domijnen.

Vrienden van het Museum en andere geïnteresseerden kunnen zich voor deze avond aanmelden met een e-mailbericht aan [email protected]. Er zijn maximaal 100 kaarten beschikbaar die op volgorde van aanmelding worden toegewezen. De entree voor geïnteresseerden is € 5 en gratis voor Vrienden van het Museum.

Cookieinstellingen