Binnenkort aanslagbiljet 2016 gemeentelijke belastingen

Naar verwachting valt in de laatste week van februari de gecombineerde aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen bij u in de brievenbus. U krijgt de aanslag van BsGW, het samenwerkingsverband van gemeenten en waterschappen. U kunt uw aanslagbiljet ook digitaal ontvangen.

Wilt u uw aanslagbiljet digitaal ontvangen?
U ontvangt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen van BsGW tot nog toe per post. Maar steeds meer mensen activeren hun account op MijnOverheid.nl en ontvangen de aanslagbiljet daardoor niet meer schriftelijk, maar digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid. Dat biedt voordelen; uw gegevens in MijnOverheid zijn veilig, altijd beschikbaar en bespaart kosten. Zo levert u een positieve bijdrage aan een beter milieu. Ervaar het zelf en activeer uw account met uw DigiD op MijnOverheid. Aanmelden is snel en eenvoudig geregeld.

Wachttijd aan de telefoon? Regel uw belastingzaken online
Omdat BsGW in dertig gemeenten in Limburg aanslagen versturen, is het de laatste week van februari vaak erg druk aan de telefoon bij BsGW. U wordt geadviseerd om niet te bellen, maar digitaal te reageren. De website van BsGW kent namelijk geen wachttijden.

Uw persoonlijke belastingzaken regelt u snel en gemakkelijk via uw persoonlijke pagina op de website van BsGW. Log in met uw Digid. U kunt er onder andere uw aanslagen raadplegen, uw rekeningnummer wijzigen, automatische incasso afgeven, bezwaar maken, taxatieverslagen inzien, een kwijtscheldingsformulier aanvragen en veel meer zaken digitaal regelen.

Wilt u desondanks telefonisch contact, houd dan rekening met mogelijke wachttijden of bel enkele dagen later nadat u het aanslagbiljet heeft ontvangen. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand als u belt. U kunt via de telefoon ook formulieren bestellen zonder tussenkomst van een medewerker, 24 uur per dag 7 dagen per week.

Cookieinstellingen