Deel Rijksweg Noord Sittard 5 maanden dicht

Rijksweg Noord Sittard vanaf Linde richting Geleen
Rijksweg Noord Sittard vanaf Linde richting Geleen
Foto: HH

Op 4 april begint ter hoogte van Ligne in Sittard de reconstructie van de Rijksweg Noord. De weg is vanaf 4 april tot medio augustus tussen Wilhelminastraat en Overhovenerstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen de Rijskweg Noord wel gewoon blijven gebruiken. Laden en lossen blijft mogelijk op de daarvoor aangegeven locaties. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de nieuwbouw van Ligne. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid.

In april wordt Ligne opgeleverd en dan kunnen de inrichters en verhuizers er aan de slag. Zuyd Hogeschool moet het nieuwe schooljaar van start kunnen in de nieuwbouw. In overleg met omwonenden en ondernemers is besloten de Rijksweg Noord ter hoogte van Ligne eerder en in een hoger tempo aan te pakken.

Wat gaat er allemaal gebeuren?
De verkeersmaatregelen gaan in op maandag 4 april en zullen in de loop van maandagochtend compleet van kracht zijn. Het bebordingsplan van de nieuwe verkeerssituatie vindt u hier. In de tweede helft van maart worden vooraankondigingen geplaatst waarop wordt aangeven dat vanaf 4 april 2016 doorgaand verkeer richting Geleen over de Rijksweg Noord niet mogelijk is.

Voor gemotoriseerd verkeer komende uit de richting van Geleen verandert er niets. De bestaande omleidingen blijven van kracht. Gemotoriseerd verkeer in de richting van Geleen wordt omgeleid. Bij rotonde De Wissel geven we aan dat verder rijden richting Rijksweg Noord niet mogelijk is. Er is wel nog bestemmingsverkeer mogelijk richting Overhovenerstraat en Walramstraat en de daar gelegen parkeergarage van Hendiks Mode. Ook de carwash van Beursgens en de woningen en winkels tot Linde zijn bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

» overzicht tijdelijke verkeersmaatregelen

Bewoners en winkeliers waar voor de deur gewerkt wordt, ontvangen tijdig bericht over de planning van de werkzaamheden en de gevolgen voor hun bereikbaarheid.

Werkzaamheden
In het hele wegvak van Linde tot Wilheminastraat worden drie nieuwe riolen aangelegd: een hemelwaterriool en twee vuilwaterriolen. Langs de nieuwbouw van Ligne is het vuilwaterriool al in 2013 aangelegd. Het nieuwe wegvak is hier al gedeeltelijk gereed en blijft open voor voetgangers en fietsers.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Er wordt begonnen bij Linde en vervolgens schuiven de werkzaamheden op richting Wilhelminastraat. Daarbij wordt telkens ca. 25 meter riool vervangen en wordt aansluitend de bovenbouw afgewerk. Dit is een doorlopend proces waarbij de rioolploeg vooruit blijft en de stratenmaker volgt.

Op de kruispunten Linde, Walramstraat, Steenweg en Wilheminastraat worden de rioolverbindingen gemaakt. Verder zijn er een aantal asfaltdagen, waarop vier verschillende asfaltslagen wordt aangelegd. Tot slot worden de verkeerslichten opnieuw aangelegd op de kruispunten Willie Hillenstraat (Ligne) met Walramstraat en Voorstad met Steenweg.

Planning
De werkzaamheden worden geconcentreerd uitgevoerd in een periode van vier maanden. Medio augustus wordt de Rijksweg Noord weer helemaal opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Dit valt samen met de publieke ingebruikname van de gebouwen en de nieuwe straten van Ligne. Medio juni 2016 komt de nieuwe brug over de Keutelbeek bij Linde al gereed. Dan zijn de ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling van Ligne bereikbaar vanaf de Haspelsestraat.

Cookieinstellingen