Sint Joep krijgt muzikaal tintje

Foto: HH

Muzikanten van poppodium Volt zorgen zaterdag 19 maart voor een akoestische noot langs de route van St. Joep. Zij zullen de jaarmarkt op verschillende plekken voorzien van een muzikaal tintje.

De route van Sint Joep is uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Op een deel van de Schootsvelden staan verschillende foodtrucks, met daarbij veel muziek en activiteiten voor met name de jonge bezoeker. Door deze toevoeging aan de route kunnen bezoekers makkelijker een rondje lopen en is de kans op opstoppingen kleiner.

Tijdens de 213de editie van St. Joep kunnen de bezoekers tussen 08:00 en 17:00 uur slenteren langs bijna 5 kilometer aan kramen in de historische binnenstad van Sittard. “We verwachten ook dit jaar weer een toestroom van tienduizenden mensen. Het aanbod op deze grootste jaarmarkt van Nederland is natuurlijk ook enorm”, laat wethouder Leon Geilen (markten) weten. Bijna 90 standwerkers en honderden stille kramers proberen hun waar aan de man te brengen. De standwerkers strijden elk jaar om de eretitel Koning van Sint Joep.

Koning(in) Sint Joep 2015
Lydia van de Ruit koning Sint Joep 2015 krijgt prijs van wethouder Leon Geilen.

Door de grote toestroom aan bezoekers kan het vinden van een parkeerplaats op 19 maart moeilijk zijn. De gemeente Sittard-Geleen raadt bezoekers aan om, indien mogelijk, te reizen met de trein of bus. Vanaf het (bus)station in Sittard is het enkele minuten lopen tot op de St. Joepmarkt.

Ga naar www.ns.nl of www.9292ov.nl voor de actuele reistijden. Voor mensen die in de buurt wonen, is de fiets een goede optie. In Sittard zijn genoeg fietsenstallingen waar u uw fiets bewaakt én gratis kunt stallen, zoals op de Paardestraat en het Tempelplein.

Marktroute: de kramen staan opgesteld op de volgende straten in het centrum:

  1. Putstraat
  2. Paardestraat
  3. Schootsvelden (Kerkepad en gedeelte Lank Getske)
  4. Markt
  5. Oude Markt
  6. Kloosterplein
  7. Deken Tijssenstraat
  8. Het stuk langs de gracht tussen de Deken Tijssenstraat en de Parklaan
  9. Parklaan tussen de Engelenkampstraat en Voorstad
  10. Engelenkampstraat tussen Parklaan en Rosmolenstraat
  11. Tempelplein
  12. Rosmolenstraat
  13. Limbrichterstraat
  14. Brandstraat
Cookieinstellingen