D66 stelt vragen over Groove Garden

Tiende editie Groove Garden in 2014
Tiende editie Groove Garden in 2014
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Groove Garden Festival vindt in 2016 plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei. Het festival duurt dit jaar dus een dag langer en begint dit jaar al op vrijdag.

De eerste editie van Groove Garden dateert van mei 2005 en was een intiem eendaags festival in de Jardin d’Isabelle. Het aantal bezoekers nam jaarlijks toe en dat leidde in 2010 tot een verhuizing naar het zwembadterrein aan de Sportcentrumlaan. Voor de tiende editie van het festival in 2014 werd opnieuw verkast, nu naar het nog ruimere voormalige CIOS-terrein, eveneens aan de Sportcentrumlaan. Het festival groeide in tien jaar uit tot een grote publiekstrekker, goed voor meer dan 12.000 bezoekers.

De raadsfractie van D66 vindt de toevoeging van een derde festivaldag goed nieuws voor de festivalgangers. Meer publiek naar de stad is ook voor de gemeente van belang.

Jocelyn Engelhart van D66: “Onze fractie is grote voorstander van dit evenement en kijkt er ook dit jaar weer naar uit. Specifiek hierin wil de fractie van D66 aandacht vragen voor het actief betrekken van de buurt in het kader van burgerparticipatie en beginspraak wegens de uitbreiding van het festival.”

De fractie stelt daarom een aantal vragen aan het College van B&W en wil graag weten of het College het belangrijk vindt dat buurtbewoners bij dit soort evenementen betrokken wordt en zo ja hoe de gemeente buurtbewoners bij de uitbreiding van het festival wil betrekken. Ook wil de fractie weten op welke wijze de gemeente de organisator van het festival stimuleert tot het betrekken van en het aangaan van de dialoog met de omwonenden.

Danny Pisters, een van de organisatoren van het festival, laat weten dat buurtbewoners zoals altijd tijdig worden geïnformeerd over het festival en dat er altijd zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met wensen uit de buurt. Wat de uitbreiding van het festival met een extra dag betreft: “Er is tijdig en volgens de regels een vergunning voor de verlenging van het festival aangevraagd. Die aanvraag is ook door de gemeente bekend gemaakt”.

Cookieinstellingen