Beetje verwarrend

Foto: HH

“Afsluiting Rijksweg nog … 7 dagen”, zo meldt een groot display, dat net voorbij rotonde De Wissel in Sittard staat opgesteld op de Rijksweg Noord, in de richting van Geleen.

Wie hieruit afleidt dat over een week de Rijksweg Noord weer in beide richtingen open gaat heeft het mis. Bedoeld wordt dat de weg over 7 dagen – vanaf 4 april – óók in zuidelijke richting dicht gaat. Beter had er dus “Afsluiting Rijksweg over … 7 dagen” gestaan.

Vanaf 4 april is van Linde tot aan het Oranje Hotel aan de Rijksweg Zuid in beide richtingen geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. De afsluiting duurt tot medio augustus. Nu de nieuwbouw van Ligne kan worden opgeleverd is het tijd om de weg erlangs aan te pakken. De riolering wordt dan eveneens vernieuwd.

Overigens kunnen fietsers en voetgangers de Rijksweg Noord wel gewoon blijven gebruiken. Laden en lossen blijft mogelijk op de daarvoor aangegeven locaties. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de nieuwbouw van Ligne. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid.

» Afsluiting Rijksweg Noord

Cookieinstellingen