Werk aan Mgr. Claessensstraat gestart

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De komende maanden wordt er gewerkt aan de herinrichting van een deel van de Monseigneur Claessensstraat en het Stadswegske in Sittard.

U moet dan rekening houden met omleidingen. De werkzaamheden worden in zes fasen uitgevoerd. De parkeerlocaties in de omgeving – bij Albert Heijn, de sporthal, de schouwburg en Fontys – blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

In de eerste fase wordt een deel van de Wilhelminastraat (trottoir en bushalte bij schouwburg) en het eerste deel van de Monseigneur Claessensstraat aangepakt. Die werkzaamheden zijn eind juni klaar. In de tweede fase wordt halverwege de Monseigneur Claessensstraat gestart met werkzaamheden aan de riolering. Daarbij schuiven de werkzaamheden gefaseerd op richting Wilhelminastraat. Fase 2A (zie kaartje) begint in juni en eindigt in juli, fase 2B is in juli klaar, fase 2C komt na de bouwvak aan de beurt en is in september klaar, fase 2d start in september en is halverwege oktober klaar.

werkzaamheden-monseigneur-claessensstraat-en-stadswegske-2016

Tegelijk met fase 2 wordt in juli in het Stadswegske begonnen met fase 3. Daarin wordt gewerkt aan het eerste deel van het Stadswegske vanaf de Monseigneur Claessensstraat tot voorbij de inrit naar de parkeerplaats van de sporthal. Die inrit wordt tijdelijk opgeschoven richting Brugstraat. Tijdens fase 3 is in het Stadswegske tussen Brugstraat en de tijdelijke inrit naar de sporthal daarom in twee richtingen verkeer toegestaan. In fase 4 (september) komt dan het deel tussen de Brugstraat en de inrit naar de parkeerplaats van de sporthal aan bod. Het plantsoen op de Monseigneur Claessensstraat wordt in oktober tijdens fase 5 aangepakt. Daarin worden onder meer de in- en afrit van de parkeerplaats van Albert Heijn onder handen genomen. Eind oktober vindt dan in de afsluitende zesde fase nog de groenaanplant plaats.

werkzaamheden-mgr-claessensstraat-sittard-2

Cookieinstellingen