Bondsfeest schutterij Sint Salvius Limbricht

Een van de deelnemers; St. Salvius uit Limbricht
Een van de deelnemers; St. Salvius uit Limbricht
Foto: Brigitta Timmers

Schutterij Sint Salvius uit Limbricht organiseert in het weekend van 17 tot en met 19 juni het tweede bondsfeest van Schuttersbond Sint Gerardus. Maar liefst 20 schutterijen nemen aan het bondsfeest deel.

Elke vijf jaar mag een schutterij uit de schuttersbond Sint Gerardus bij toerbeurt een bondsfeest organiseren. Dit jaar is het aan de schutters uit Limbricht om een mooi en vooral gezellig feest op touw te zetten. En dat is hun wel toevertrouwd, want in 2013 organiseerde Sint Salvius een zeer geslaagd Zuid-Limburgs Federatiefeest. Dit jaar is Limbricht opnieuw een heel weekend lang het middelpunt voor de vele schutters en hun aanhang.

Janse Bagge Bend

Bij een schuttersfeest hoort natuurlijk een aansprekend en feestelijk randprogramma. Op vrijdagavond 17 juni wordt in de feesttent bij het schitterende Kasteel Limbricht een avondprogramma vol Limbo Poprock geboden. Niemand minder dan de pioniers van de Limburgstalige dialectpop, de Janse Bagge Bend, zetten de feesttent op zijn kop met klassiekers als Proemevlaai, Amelberga en natuurlijk Sollicitere. Op diezelfde avond wordt het publiek opgewarmd door Green Easer, een van de betere Classic Rock Coverbands. Heel veel bekende ‘gouwe ouwe’ dus: van Status Quo tot Aerosmith en van The Police tot ZZ Top.

Kom op 17 en 19 juni naar Limbricht en geniet mee van deze mooie Limburgse culturele traditie. Kijk voor meer informatie en voor de kaartverkoop op sintsalvius.nl. Een ticket kost 7,50 euro.

Sjöttefeës en bölkes sjeite

Op zondagmiddag 19 juni gaan de schutters van start met de diverse wedstrijden rondom de feesttent op het prachtige terrein rond Kasteel Limbricht. Na het traditionele aanmelden van de 20 schutterijen zullen liefst 800 schutters hun uiterste best gaan doen in de diverse disciplines die een schuttersfeest met zich meebrengt. De diverse schoonheidswedstrijden, exercitiewedstrijden, maar ook de muziekwedstrijden en natuurlijk de alom bekende schietwedstrijden oftewel het schieten op de ‘bölkes’. Om 14:00 uur start de schuttersoptocht door de oude kern van Limbricht.

Na al deze wedstrijden kan iedereen in de feesttent genieten van de beste coverband uit de regio, Anderkovver, met een heerlijke mix van alleen maar hits! Soul, rock, classics, disco en de beste evergreens, alles komt voorbij. De entree op zondag 19 juni is gratis.

Met dank aan Quant Magazine

Cookieinstellingen