‘Haakathon’ ten bate van Leprastichting

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande zaterdag 16 juli wordt er bij Wollstreet in Sittard tussen 13:00 en 15:30 uur volop gehaakt voor de Leprastichting.

Vorig jaar werd daarbij de rode kater uit de bekende strip van Jan, Jans en de Kinderen gehaakt, ditmaal is staat de teckel model.

Jan Kruis, de geestelijke vader van Jan, Jans en de kinderen, is ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte.

Het patroon van de teckel is net als de kater ontworpen door ‘Dendennis’. Een leverancier van Wollstreet stelt het materiaal gratis beschikbaar, Wollstreet zorgt voor een ‘haakjuf’ en koffie of thee met iets lekkers erbij. Om deel te nemen is enige basiskennis haken wenselijk.

Deelname aan de Haakathon kost 10 euro. Wollstreet maakt dit bedrag in de vorm van een donatie over aan de Leprastichting.

Wie alleen is geïnteresseerd in het patroon kan dat voor 5 euro bij Wollstreet kopen. Ook dat bedrag gaat in de vorm van een donatie naar de Leprastichting.

Aanmelden voor deelname, met vermelding van je naam en telefoonnummer via [email protected] is nodig, zodat Wollstreet weet of er voldoende materiaal aanwezig is.

Kijk voor meer info ook op de website van de leprastichting.

Cookieinstellingen