Verkoeling tijdens hitte: zwemmen en … schaatsen!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wie niet hoeft te werken tijdens deze bloedhete dagen kan in Sittard-Geleen op diverse plaatsen verkoeling zoeken.

Een bankje in het park is gezien de temperatuur in de schaduw nog het minste alternatief. Beter is een bezoekje aan een van de zwembaden: Het Anker in Buchten, de Nieuwe Hateboer in Sittard en Laco Glanerbrook in Geleen. Heerlijk om zo af en toe een verkoelende duik te nemen en daarna weer te genieten van de zon.

laco-zwembad-juli-2017
Het kinderbadje in Laco Glanerbrook

Maar er is sinds Laco Glanerbrook vorig jaar een energiebesparende investering in de koelinstallatie van de ijsbaan deed nóg een mogelijkheid om lekker af te koelen – mits je je niet al te zeer inspant, natuurlijk: de binnenijsbaan in Geleen. Deze is sinds vorig jaar zomer als enige ijshal in Nederland het hele jaar door open. En daar maken onder andere sportploegen gebruik van. Afgelopen week was er nog een trainingskamp voor shorttrack-schaatsers uit Friesland, Luxemburg en België.

shorttrack-trainingskamp-bij-laco-glanerbrook
Shorttrackers trainen in de ijshal

De continue beschikbaarheid van de binnenijsbaan is niet alleen prettig voor ijshockeyers, kunstschaatsers en shorttrackers die natuurlijk het liefste op het ijs willen blijven trainen, maar ook voor recreanten en al helemaal wanneer het buiten zo idioot warm is dat zelfs de minste beweging al leidt tot aan het lijf plakkende kleding.

Wie deze zomer wel eens een keertje recreatief wil schaatsen kijkt het beste even op de website van Laco Glanerbrook of belt even naar 046-476988. Omdat er de komende weken diverse ijshockey-trainingskampen worden gehouden willen de openingstijden weleens wisselen.

Cookieinstellingen