Engelse tuin van Abshoven wordt in ere hersteld

Foto: Tuin Abshoven

In het verleden lag er een goed onderhouden Engelse landschapstuin bij het voormalige klooster Abshoven in Munstergeleen.

De tuin werd vroeger onderhouden door de nu 88-jarige mevrouw Gijsen uit Munstergeleen, die – nu het klooster is gerestaureerd – bij de Stichting IKL de wens heeft geuit om dit stukje landschap na tientallen jaren van verloedering weer in ere te herstellen. Dat verzoek vond gehoor.

Stichting IKL bekijkt nu samen met de eigenaar van het park -Bouwonderneming Jongen – en IVN Munstergeleen de mogelijkheden om de tuin te herstellen en voor iedereen weer veilig toegankelijk te maken. Dat draagt niet alleen bij aan de leefbaarheid van Munstergeleen, maar maakt de omgeving ook aantrekkelijker voor woningbouw. Jongen heeft plannen om naast het park nieuwe woningen te bouwen.

Stichting IKL wil het park aanpakken met de hulp van vrijwilligers. IVN Munstergeleen speelt daarbij, met haar deskundigheid en lokale betrokkenheid, zowel bij het werk alsook in het betrekken van bewoners een grote rol. De bedoeling is dat omwonenden, scholen, scoutinggroepen, asielzoekers, IVN en diverse verenigingen aan de slag gaan in het park. Alleen het vellen van een aantal grote, onveilige bomen zal door een aannemer gebeuren. Het is de bedoeling om dit jaar nog de paden weer vrij te maken en de verruiging van het park weg te nemen.

De eerste werkzaamheden zijn achter de rug, maar er is nog veel te doen. Daarom worden onder meer op 17, 18, 19, 20 en 21 oktober werkdagen georganiseerd. Stichting IKL zorgt voor het gereedschap en IVN Munstergeleen voor de begeleiding. “Naast werken wordt het ook een gezellige dag, waar u uw dorpsgenoten kunt treffen en u krijgt er natuurlijk een park voor terug,” zegt het IKL op haar website. U bent van harte uitgenodigd om tijdens deze dagen mee te werken!

U kunt zich hiervoor aanmelden bij Robert Gilissen, via e-mail [email protected] of telefonisch 046-3030554.

Cookieinstellingen