Professioneel camerateam legt Zittesje Revuu ‘Oppetied’ vast

Foto: Welzen Studio's

De Zittesje Revuu ‘Oppetied’, die in november negen keer in de schouwburg in Sittard wordt opgevoerd, wordt ditmaal door een professionele cameracrew geregistreerd. Een klus waarmee Welzen Studio’s uit Sittard wel raad weet.

Maarten Welzen is met zijn bedrijf Welzen Studio’s uit Sittard immers gespecialiseerd in het maken van onder andere bedrijfsfilms voor grote multinationals en het bedenken van visuals en decorontwerp voor de entertainment industrie.

Maarten Welzen: “Ik ben eigenlijk stapje voor stapje in het vak gerold. Ik heb de opleiding audio visuele producties gevolgd in Sittard en ben daarna begonnen bij een mediabedrijf. Ook maakte ik toen al filmmuziek voor documentaires en ontdekte ik mijn passie voor animatie waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd”.

Within Temptation

Zijn creativiteit en vakmanschap brachten hem ook in contact met de wereldwijd bekende Amsterdamse rockband Within Temptation. “In 2006 werd in Den Haag het computerspel ‘Spellborn’ ontwikkeld. De muziek van Within Temptation werd gebruikt voor de promotie van dit spel. Een oud-klasgenoot van mij, Matthiew Florians, werkte als sounddesigner aan ‘Spellborn’ en refereerde aan mij als kandidaat voor de promotie-clip. Within Temptations laatste videoclip ‘Paradise (what about us)’ is door mij in zijn geheel in Limburg opgenomen en een groot gedeelte ervan op het voormalig Phillipsterrein in Sittard”, aldus Maarten Welzen vanuit zijn nieuwe bedrijfspand aan de Oude Markt in Sittard.

Prettige atmosfeer

Ondanks zijn samenwerking met grote muziekbands of multinationals is Maarten Welzen zijn geboortestreek trouw gebleven. Maarten Welzen: “Het maakt in het huidige tijdperk van internet niet meer zoveel uit waar je zit. Ik heb ervoor gekozen om me te vestigen daar waar ik me thuis voel. Vanuit de Oude Markt ben ik zo in de mooie, oude binnenstad van Sittard met haar prettige atmosfeer. Deze sfeer tref ik ook aan bij de Zittesje revuu. Er wordt door enorm veel vrijwilligers met passie, energie en creativiteit hard gewerkt om in november een mooie productie neer te zetten. Ik ben blij dat ik vanuit mijn vakgebied hier een creatief steentje aan mag bijdragen”.

Zeven cameraposities

Vanuit maar liefst zeven verschillende cameraposities zal Maarten Welzen de voorstelling in beeld gaan brengen. “De revuu met de vele technische hoogstandjes zoals de draaischijf waar het decor op staat of de boom waar het ballet als het ware uit groeit, biedt prachtige momenten om bijzondere shots te maken. Zo wil ik bijvoorbeeld een camera boven het decor hangen om het effect van het draaien van de schijf optimaal in beeld te kunnen brengen”, aldus Maarten.

Zweven boven het publiek

Zijn oog voor detail en zorgvuldige voorbereiding blijkt ook uit de contacten die hij inmiddels gelegd heeft met de regisseur van de revuu, de voorzitter van de decorploeg en de muzikanten van de live band. “De zaal in Sittard is werkelijk fantastisch. Met haar mooie balkon, vele rondingen en de fluweelrode inrichting roept ze bij mij het gevoel op van een mini Royal Albert Hall. Het balkon is dan ook perfect geschikt voor een hoog overzichtsshot waarna we vervolgens met behulp van een camerakraan boven de hoofden van het publiek naar voren zweven”, blikt Maarten alvast vooruit naar de registratie die hij over enkele weken op zaterdag 19 november in de Stadsschouwburg van Sittard gaat maken.

De voorstellingen van de Zittesje revuu ‘Oppetied’ vinden plaats op 11,12,13,17,18,19,25,26 en 27 november. Meer informatie via www.oppetied.nl.

Cookieinstellingen