Fruit in een handomdraai pellen en snijden: handige tips

Foto: CC0 via Pixabay

Het Voedingscentrum raadt omwille van een gezonde eetgewoonte iedereen aan om elke dag twee stuks fruit te eten. En zeker tijdens een weekje Oktoberfeest mogen de vitamientjes niet worden vergeten.

Alleen: het is vaak zo’n gedoe om vruchten te pellen, te schillen en te snijden. Daarom hier een paar door nieuws.nl op internet opgedoken instructievideo’s over handige manieren om watermeloenen, kiwi’s, mango’s, appels, sinaasappels e.d. van hun schil te ontdoen en te snijden.

Watermeloen

Het in blokjes snijden van een watermeloen kost voor velen aardig wat moeite. Na het bekijken van onderstaand filmpje is dat echter verleden tijd.

Kiwi’s en mango’s

Om in een handomdraai de schil van kiwi’s en mango’s te verwijderen, heb je alleen een glas nodig. Voorwaarde voor deze methode is wel dat de vruchten rijp genoeg zijn. Werkt overigens ook voor avocado’s.

Appel

Na het zien van onderstaand filmpje zal je voortaan binnen no-time een appel in stukjes snijden en het klokhuis ervan verwijderen.

Mandarijn

Het pellen van een mandarijn is meestal zo gebeurd, maar onderstaand filmpje laten zien hoe het nog sneller kan.

Aardbei

Het ontkronen van aardbeien is normaliter een rot karwei, maar met een rietje is het in zo gebeurd.

Granaatappel

Onderstaand filmpje toont dat het verwijderen van pitjes van een granaatappel weinig tijd hoeft te kosten.

Sinaasappel

Met dit trucje is het nog nooit zo makkelijk geweest om een sinaasappel te schillen:

Cookieinstellingen