SimmeSaame met ruim 600 feestvierders van start

Waar in een vol Brand Weizenpaviljoen maandagmiddag het inmiddels traditionele Rimpelpop plaatsvond werd in het Boels Rentalpaviljoen voor het eerst in de historie van het Oktoberfeest van Sittard de SimmeSaame-middag georganiseerd.

De SimmeSaame-middag is een middag speciaal voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap en is tot stand gekomen op initiatief van een aantal zorginstellingen in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en de organisatie van het Oktoberfeest. De middag werd geopend door wethouder Leon Geilen en natuurlijk Miss Oktoberfeest Elise Schreuders, die vanmiddag ook een paar bekenden mocht begroeten uit zorgcentrum Aldenhof in Born, waar zij in het dagelijks leven werkzaam is.

“Afgelopen jaren waren we met onze cliënten altijd aanwezig bij Rimpelpop, maar in  de steeds grotere drukte daar raakten onze cliënten verloren. Een eigen middag in het kleinere Boel Rental is daarom wel zo prettig voor hen, en voor de mensen die hen begeleiden” zegt een medewerkster van een van de aanwezige zorginstellingen. “Vorig jaar waren er in het Brand Weizenpaviljoen niet genoeg zitplaatsen, hier kan iedereen zitten, er is ruimte voor rolstoelen en er zijn speciale toiletten en een aparte verzorgingsruimte ingericht.” En op verzoek van de zorginstellingen mocht een aantal cliënten ook meewerken achter de bar.

Ruim 600 mensen genoten maandagmiddag met volle teugen van optredens van die Spatzl, Ruud Appelhof, Frans Theunisz, Beppie Kraft, Erwin en Tirol Sound, die vandaag zowel in het Brand Weizen als in het Boels Rental paviljoen optraden.

simmesaame-1

Cookieinstellingen