Tuinbrigade van Geheime Tuinen verkoopt walnoten in de Agnetentuin

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Tuinbrigade van de Werkgroep Geheime Tuinen was vanochtend volop in de weer met het binnenhalen van de notenoogst in de tuin van het voormalige klooster Agnetenberg.

De tuin telt diverse walnotenbomen en een stokoude hazelaar. En wie zelf een notenboom in zijn tuin heeft staan weet dat het in de herfst werken geblazen is. Bladeren harken en de noten rapen en pellen: vuile handen verzekerd.

Vorig jaar organiseerde de Tuinbrigade van de Werkgroep Geheime Tuinen voor het eerst een notenverkoop. Toen ging er zo’n 400 kilo aan noten naar de bezoekers van de verkoopdag. Dit jaar vindt de notenverkoop in de tuin plaats op zaterdag 5 november van 11:30 tot 14:00 uur.

walnoten

De noten zijn, zo lang de voorraad strekt, voor 2,50 euro per kilo te koop. Iedereen is welkom, niet alleen om walnoten te kopen, maar ook om onder het genot van een kop koffie, thee of warme chocolademelk met een herfstlekkernij te komen genieten van de prachtige kloostertuin in herfstsfeer. Dat de tuin er zo prachtig bij ligt, is te danken aan de inzet van de vrijwilligers van de Tuinbrigade, die sinds het vertrek van de zusters in juni 2015 het onderhoud verzorgen. De opbrengst van de notenverkoop is bestemd voor de aanschaf van nieuw tuingereedschap.

De Agnetentuin is te bereiken via de doorgang in de Rosmolenstraat (naast de vishandel) en via de ingang aan de Engelenkampstraat. Volg verder de groene ballonnen naar de tuin.

De tuin is op 5 november ook met een gids te bezoeken tijdens de maandelijkse Geheime Tuinen wandeling. Deze start om 11:30 uur vanuit de Jardin d’Isabelle aan het Kerkepad.

Cookieinstellingen