Oktoberfeest – even rust op het Oktoberfeestterrein

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De doorsnee liefhebber van het Oktoberfeest zal dit beeld niet herkennen: een kermisstraatje op de Wiese dat een haast serene rust uitstraalt. De foto is dan ook op de vroege dinsdagochtend genomen.

Rond de klok van een uur komt er echter weel volop leven in de brouwerij. De kermis gaat dan weer draaien en de L1-Stube ontwaakt om 13:30 uur voor de vijfde dag van het Oktoberfeest. In het Brauhaus Brand-, het Brand Weizen- en het Boels Rentalpaviljoen blijft het tot vanavond stil, maar dan is het ook daar weer high life op de voorlaatste avond van het Oktoberfeest.

De bieromzet lijkt dit jaar – net als voorgaande jaren – weer een record te gaan breken. En dat het feest nog altijd aan populariteit en aan bekendheid wint blijkt ook uit de belangstelling van de media anders dan L1. Ook de WDR en Powned waren met cameraploegen aanwezig op de Wiese en deden verslag van het grootste najaarsfeest van het zuiden, dat niet voor niets in de National Geographic Top 10 van de grootste feesten ter wereld staat.

» uitzending WDR
» uitzending Powned

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen