Het programma voor ’t Kanon van ’t Balkon 2017 is rond

Foto: HH

De organisatie van ’t Kanon van ’t Balkon laat weten dat de programmering voor de editie van 2017 – op zaterdag 25 februari – helemaal voor elkaar is. En dat is vroeger dan andere jaren.

Artiesten die graag willen optreden en die nog niet zijn benaderd kunnen dus stoppen met bellen…

“In de loop van deze week maken we het programma bekend”, zo meldt ’t Trumke & Tröötje. Overigens blijft het zoals elk jaar voor de organisatie nog even spannend of het gaat lukken om alle winnaars van het KVL, TVK, LVK en LKZH, oftewel het Kènjer Vastelaoves Leidjes concours, het Tiener Vastelaovesleidjes Konkoer, het Limburgs Vastelaovesleidjes Konkoer en het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes op zaterdag 25 februari naar de Markt in Sittard te krijgen. Maar wellicht bevinden die zich – nu nog onwetend uiteraard – al onder de geboekte artiesten.

Tijdens ’t Kanon van ’t Balkon, dat altijd op de zaterdag voor carnaval wordt gehouden, verandert de Sittardse Markt in één grote deinende mensenzee. Zo’n 10.000 carnavalisten genieten er vanaf een uur of vijf in de middag tot na middernacht van optredens van ruim 50 acts. Om elf over elf vindt dan op het balkon de traditionele sleuteloverdracht plaats door burgemeester Sjraar Cox aan de stadsprins van Sittard en dan is carnaval 2017 een feit.

Cookieinstellingen