Gelener Frank Wassenberg vierde op lijst Partij voor de Dieren

Foto: Ziko - CC BY-SA 3.0 - uitsnede van origineel

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft tijdens haar partijcongres de definitieve kandidatenlijst bekendgemaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen die in maart 2017 plaatsvinden.

Frank Wassenberg uit Geleen staat op de vierde plaats. Volgens de peilingen maakt de PvdD kans op 4 of 5 zetels. Daarmee staat Wassenberg op een verkiesbare plaats en maakt hij kans op prolongatie van het kamerlidmaatschap.

Wassenberg viel bij de verkiezingen van 2013 – hij stond toen derde op de lijst – net buiten de boot. Halverwege november 2015 kwam hij alsnog in de Tweede Kamer omdat Ester Ouwehand wegens ziekte haar zetel tijdelijk moest opgeven.

In september dit jaar haalde Wassenberg het landelijke nieuws omdat hij als enige niet aanwezig was bij een stemming over een wijziging in de wet op de orgaandonatie, waardoor de wijziging werd aangenomen.

In maart 2015 werd Wassenberg als lijsttrekker voor de PvdD gekozen in Provinciale Staten van Limburg. Die positie stond hij in november van dat jaar af vanwege het Kamerlidmaatschap.

Cookieinstellingen