Ook zaak vermiste Hugo Charles op cold case kalender

Foto: Tibor [CC BY-SA 4.0]

Het coldcaseteam van de politie heeft in de gevangenissen van Sittard, Leeuwarden, Zutphen, Schiphol en Zwaag bij wijze van proef een cold case kalender met 52 onopgeloste zaken uitgereikt aan de gedetineerden.

Het team hoopt hierdoor nieuwe aanwijzingen binnen te krijgen die ervoor kunnen zorgen dat oude zaken alsnog worden opgelost. Het idee voor de kalender is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Volgens de politie weten veel gedetineerden meer van een aantal zaken af omdat ze onderling informatie uitwisselen. Ook komt het voor dat een gedetineerde iets opbiecht aan een medegevangene.

Nederland telt circa 1500 oude onopgeloste zaken. De 52 zaken op de kalender zijn geselecteerd vanwege de grote maatschappelijke onrust waartoe zij hebben geleid.

Ook de zaak van de sinds 29 maart 2012 vermiste Hugo Charles uit Echt prijkt op de cold case kalender.

Hugo Charles

De destijds 47-jarige Hugo Charles vertrok op donderdag 29 maart 2012 rond 20:00 uur naar een afspraak in Waardenburg. Hij stopte nog bij het tankstation ‘De Lucht’ aan de Autosnelweg A2, bij Bruchem, waarna hij zijn weg vervolgde. Niemand weet met wie hij in Waardenburg een afspraak had.

Vermist

colde case kalender
Hugo Charles

Toen Hugo op zaterdag 31 maart niet op de crematie van zijn moeder verscheen, werd voor de familie duidelijk dat er iets mis was. Op zondag 1 april werd bij de politie aangifte van vermissing van hem gedaan. Door één van zijn dochters en zijn vriending wordt verklaard, dat zij op donderdag 29 maart 2012 omstreeks 21:23 uurm, voor het laatst telefonisch contact met Hugo Charles hebben gehad.

Auto’s

Hugo Charles handelde in luxe personenauto’s en hield zich voorts bezig met autoracen. De Audi van Hugo Charles werd op maandag 2 april 2012 door de politie aangetroffen op de parkeerplaats De Meern langs de A12. Van Hugo ontbreekt echter – tot op heden – elk spoor.

Beloning

Er is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van deze zaak. Voor het doorgeven van tips belt u 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het online tipformulier.

Cookieinstellingen