Nog meer problemen met bomen in Einighausen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Niet alleen in de Theresiastraat van Einighausen ervaren de bewoners hinder van de bomen in hun straat. Klachten over uitdijende bomen werden enkele jaren eerder al geuit door bewoners uit de Concordiastraat en de Dr. Poelsstraat.

Met die klachten is volgens de indieners niets gebeurd, reden waarom op 3 oktober 2016 opnieuw een door de bewoners ondertekende brief aan het college van B&W werd gestuurd om aandacht voor de problemen te vragen. De bewoners zeggen daarin dat de bomen in hun straat dringend aan een flinke onderhoudsbeurt toe zijn. Al enkele jaren vallen er regelmatig dode takken af. Dat is gevaarlijk en zorgt voor schade aan geparkeerde auto’s. Op de brief is – op een telefoontje van een ambtenaar na – volgens de klagende bewoners nog geen actie ondernomen.

Reden voor CDA-fractielid Jos Schlössels uit Einighausen om het college te vragen of het de brief van 3 oktober wel heeft ontvangen en of de gemeente wil voldoen aan het verzoek van de bewoners om de bomen een grote snoeibeurt te geven.

Cookieinstellingen