‘Videogames rock!’ in Forum Theater Sittard

Het jeugdorkest van harmonie St. Joseph Sittard en de slagwerkgroep Slasj presenteren op zaterdag 18 maart – één dag voor het naamfeest van Sint Jozef – vanaf 19:30 uur het concert Videogames rock!

Het concert in het Forum Theater te Sittard staat in teken van computerspellen en rockmuziek. De entree voor dit mooie concert bedraagt 7 euro.

Het jeugdorkest staat onder leiding van Marc Bongers en voor Slasj fungeert Roland Jaegers als leider van de slagwerkgroep.

Voor de thema’s van dit concert hebben de muzikanten muziek kunnen aandragen. Zo is voor de medley Press Start To Play, die speciaal voor de Paek geschreven is door Ivo Linssen, het thema van Super Mario Bros 3 en van Pokémon Go verwerkt. In de medley Red Hot Chili Peppers en in Live and Let Die is te horen hoe het thema rock verklankt is.

Op het repertoire staan verder o.a. Korobeiniki (tune van Tetris) en Queen in Concert. In het slotwerk Queen in Concert treden beide ensembles gezamenlijk op: rockmuziek van Queen die deels ook in een computerspel is gebruikt.

Er is ondersteuning met foto- en filmbeelden die gemonteerd zijn door de vijftienjarige (!) hoornist Floren Hendriks.

De presentatie van het concert is in handen van Rowan en Shannen Smeets, die respectievelijk altsaxofoon en dwarsfluit spelen in het harmonieorkest van de Paek.

Videogames rock

Cookieinstellingen