Vastelaovend zit er weer bijna op

Het regende dinsdag niet alleen sinaasappels in Sittard
Het regende dinsdag niet alleen sinaasappels in Sittard
Foto: Funs Hermans

Carnaval 2017 is bijna voorbij. Wie het masker niet gaat begraven die legt het straks terug in de carnavalskist. Op (As)woensdag herneemt het leven weer zijn normale loop…

We kunnen dan weer terugkijken op een geslaagd carnavalsfeest. Dat begon in Sittard al afgelopen donderdag met het traditionele Auw Wieverbal, op vrijdag gevolgd door een bijzonder leuk scholierencarnaval en zaterdag door een fantastisch Kanon van ’t Balkon. De grote optochten op zondag trokken eveneens veel publiek naar de centra van Sittard en Geleen. De maandag en dinsdag werden in Sittard gewoontegetrouw ingevuld met respectievelijk het Tröötekonkoer en het Appelsienesjmiete. In Geleen trok maandag de kinderoptocht door de stad. Daarna werd het Waereldsjtad Kapelle Konkoer gehouden. Vooral op dinsdag vielen er enkele stevige buien, maar de échte carnavalvierder kon daar niet mee zitten.

Horeca Markt Sittard kan terugkijken op een soepel verlopen introductie van de Sjpaspas. Wie nog ‘munten’ op zijn pas heeft staan kan die van 1 tot 10 maart laten terugbetalen via internet. Waar je vroeger na carnaval met waardeloze consumptiepenningen bleef zitten – daarvoor vond geen restitutie plaats – kun je nu je muntentegoed minus één laten terugbetalen op je bankrekening.

Aftellen

Het duurt vanaf Aswoensdag nog 255 dagen voordat het nieuwe carnavalsseizoen – op de elfde van de elfde – van start gaat. Het komende carnavalsseizoen is 15 dagen korter dan dit jaar, want in 2018 valt carnaval al op 11 februari. De zesdaagse begint dan op donderdag 8 februari. Dat is vanaf 1 maart nog 344 dagen.

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen