St. Joep vieren bij de Philharmonie

Philharmonie tijdens een concert in de Jardin d'Isabelle
Philharmonie tijdens een concert in de Jardin d'Isabelle
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondagmiddag 19 maart vindt er in het repetitielokaal van de Philharmonie een gevarieerd muzikaal programma plaats.

Vanaf 14:00 uur zijn de deuren van de mooie zaal van de Philharmonie aan de Gats 1A geopend, zodat men alvast in de stemming kan komen voor de traditionele jaarmarkt die dit jaar op maandag 20 maart wordt gehouden.

Musiceren in ensembles

Deze muzikale middag begint met een openbare repetitie van het harmonie-orkest. Aansluitend treden enkele ensembles op die sinds begin dit jaar bij de Philharmonie zijn gestart.

Met deze ensembles biedt de Philharmonie nieuwe uitdagingen aan haar leden en worden meer variatie en mogelijkheden toegevoegd aan het repetitie- en concertprogramma. Iedere muzikant van de Philharmonie kan aansluiten bij een van de vijf ensembles: het Clarinet Choir (alle klarinetten); het houtensemble (alle fagotten, hobo’s en fluiten); het koperensemble (baritons en bassen); het hoornensemble (alle hoorns) en het Big Band ensemble (trompetten, saxofoons, trombones, contrabassen en slagwerk).

Het tweede optreden van de ensembles vindt op zondag 9 april plaats bij de ‘Vief Heeringe’ in het stadspark in Sittard.

Registratie concert 100 jaar Toon

In november vorig jaar stond de Philharmonie in het kader van Toon 100-jaar in een uitverkochte stadsschouwburg in Sittard op de planken met het concert ’24 Rozen voor jou’.

Van dit muzikale eerbetoon is een registratie gemaakt die op zondagmiddag 19 maart wordt gepresenteerd. De eerste exemplaren van deze registratie worden op deze middag tevens overhandigd aan enkele bijzondere personen die verbonden zijn aan de Philharmonie.

Aansluitend geeft de Sociëteit van de Philharmonie een toelichting op haar werkzaamheden voor de vereniging. Dankzij deze zeer zeer trouwe donateurs en sponsors, ofwel de Vrienden van de Phil, kan de harmonie groeien en kan de kwaliteit gewaarborgd blijven.

Tot slot van de middag betreedt ook de jeugdharmonie het podium. De middag is gratis toegankelijk.

Open met de St Joep Markt

Op maandag 20 maart is het repetitielokaal van de Philharmonie ook geopend en vrij toegankelijk om na alle drukte op de markt in alle rust een kopje koffie te drinken met een stuk Limburgse vlaai.

Cookieinstellingen