Succesvolle speeddate Pergamijn

Speeddate: kennismaken in 6 minuten.
Speeddate: kennismaken in 6 minuten.
Foto: Pergamijn

Er hing liefde in de lucht tijdens de speeddate van Pergamijn op zondag 12 maart. Maar liefst zestig deelnemers met een beperking maakten deze dag kennis met elkaar.

Een beperking hoeft een goede vriendschap of ware liefde namelijk niet in de weg te staan.

Tijdens de dag was er aandacht voor alle aspecten die komen kijken bij een speeddate. Na het welkomstwoord stonden daarom kappers en visagisten klaar. De deelnemers konden zich met hun hulp optutten voor de speeddates. Zo waren ze op hun best en vol vertrouwen voor de daadwerkelijke afspraakjes.

Nieuwe vriendschappen en misschien ware liefde

Speeddaten

Het spannendste gedeelte van de dag waren uiteraard de afspraakjes. “Deelnemers hebben op hun aanmeldformulier al een aantal zaken opgeschreven”, vertelt Inge van Pol, coördinator dagbesteding bij Pergamijn. “Bijvoorbeeld of ze op zoek zijn naar een vriendschap of relatie, hun hobby’s en wat ze leuk vinden aan iemand. Op basis daarvan zijn ze gekoppeld voor de speeddate. Deze korte gesprekken van zes minuten gaven voldoende tijd voor een eerste kennismaking. De deelnemers kregen daarbij – indien nodig – begeleiding, dating-tips en voorbeelden van vragen die ze konden stellen. In het begin was dat natuurlijk spannend, maar ik weet zeker dat een aantal mensen elkaar nog vaker gaat zien.”

Van droom naar werkelijkheid

De speeddate is een initiatief van Pergamijn en komt voort uit de toekomstdroom van een aantal cliënten. “Wanneer je met cliënten praat over hun toekomst, dan zien ze zichzelf graag met vrienden en een partner”, vervolgt Inge. “Alleen vragen ze wel hulp bij het leren kennen van nieuwe mensen. De speeddate bleek daarvoor een prima manier. Naast deelnemers van Pergamijn, waren er ook deelnemers van onder andere Koraal Groep, Daelzicht en Radar. Daardoor zijn weer nieuwe contacten voor vriendschap en misschien zelfs ware liefde ontstaan.”

Sponsoren bedankt

De speeddate is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de volgende bedrijven en verenigingen in de regio: Daily Fresh Food, ICI PARIS XL, gemeente Sittard-Geleen, Gertie Cuijpers (Oriflame Adviseuse), Kasteel Limbricht, Lions Club Hoensbroek-Brunssum, Pakkie An, Rotary club Elsloo-Maaskant, Roy Coumans Photography en Stichting Vrienden van Pergamijn. Inge: “Dankzij hun hulp hebben de deelnemers een onvergetelijke dag kunnen beleven.”

Voor meer informatie over de zorg en diensten van Pergamijn: www.pergamijn.org.

Pergamijn
Voor de speeddate brachten deelnemers een bezoek aan de visagist en kapper.
Cookieinstellingen