Henk van Rees nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Vivantes

Henk van Rees in 2012 achter de microfoon tijdens acties voor behoud NedCar.
Henk van Rees in 2012 achter de microfoon tijdens acties voor behoud NedCar.
Foto: SGN

Henk van Rees, oud-regiocoördinator van de FNV, is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Vivantes.

Dat maakt de zorgorganisatie bekend op haar website. De benoeming is tot stand gekomen in overleg met de Centrale Cliëntenraad (CCR) en de Ondernemingsraad (OR).

Met de benoeming van Van Rees moet een einde komen aan de vertrouwensbreuk tussen de CCR en de OR enerzijds en de Raad van Toezicht anderzijds. Nadat CCR en OR eind 2016 het vertrouwen in de Raad hadden opgezegd trad de Raad af, met uitzondering van twee leden die moesten zorgen voor de continuïteit en het in goede banen leiden van de werving en selectie van de nieuwe Raad van Toezicht.

De nieuwe voorzitter heeft een sterke sociale betrokkenheid en grote dossierkennis. Daarnaast heeft hij vanuit zijn privéleven affiniteit met de zorg. De heer Van Rees: “Ik zie het als mijn belangrijkste taak om verbindend bezig te zijn. Om vertrouwen terug te brengen tussen alle betrokkenen. De medewerkers bij Vivantes willen maar één ding: optimale zorg en ondersteuning verlenen aan de ouderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd. Laat dat centraal staan bij allen en op iedere positie”.

Van Rees werd landelijk bekend vanwege zijn belangrijke rol in de strijd om het behoud van autofabriek NedCar voor deze regio.

Cookieinstellingen