Provincie niet content over hoog treinuitvalcijfer Arriva

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Arriva loopt kans financieel gekort te worden door de Provincie Limburg omdat er teveel treinen op de Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen uitvallen.

Gedeputeerde Mackus heeft laten weten niet van plan te zijn de volle mep te betalen als er veel ritten uitvallen.

Arriva nam de vervoersconcessie in december over van Veolia. De opstartfase is nu wel achter de rug en dus wordt het stilaan tijd dat de maatregelen die Arriva neemt om de problemen op te lossen, waarmee ook de vorige concessiehouder Veolia al kampte, effect gaan sorteren.

In afwachting van de voorgenomen elektrificering van de Maaslijn huurt Arriva momenteel tweedehands dieseltreinstellen. Die blijken echter nogal storingsgevoelig te zijn, waardoor er regelmatig treinen uitvallen. Arriva wil meer capaciteit inzetten, maar dat kan pas vanaf 1 september voor verlichting zorgen. Tot dan zou de reiziger geen goede dienstverlening ervaren. Dat is voor de Provincie niet acceptabel.

De Provincie gaat nu bijhouden hoeveel ritten er uitvallen. Aan het einde van dit jaar wordt dan beoordeeld of en hoeveel geld de Provincie gaat korten op de betaling aan Arriva.

Cookieinstellingen