Fotografieproject ‘Paspoort niet nodig: Grens in beeld’

Foto: CC0

Op 30 april vindt bij De Domijnen in Ligne een informatiebijeenkomst plaats over het fotografieproject ‘Grens in beeld‘. Het project wordt uitgevoerd in het kader van het jaarthema van De Domijnen: ‘Paspoort niet nodig‘.

Een van de doelstellingen van cultuurorganisatie De Domijnen is om te verbinden, te verrassen en te verwonderen. Dat gebeurt onder meer door het bepalen van een jaarthema waarbinnen tal van activiteiten zich afspelen. Het loopt als een rode draad door de organisatie in 2017. Het thema wordt door de cultureel intendanten, samen met de medewerkers van De Domijnen maar ook met mensen van buiten de organisatie, vormgegeven en ingevuld. Voor 2017 is het thema: ‘Paspoort niet nodig‘ en zijn de cultureel intendanten Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht.

Het thema speelt niet alleen in op de actualiteit maar wil ook de grenzen slechten tussen de verschillende kunst- en cultuurdisciplines en de landsgrenzen. Juist om de centrale ligging van de Westelijke Mijnstreek in de Euregio te benadrukken maar ook om allerhande connecties te maken tussen verschillende kunst- en cultuurdisciplines, waarbij het zowel amateurs als professionals betreft. Kunst en cultuur kennen en erkennen immers geen grenzen. De link met de inwoners van Sittard-Geleen, de Westelijke Mijnstreek en de aanpalende grensgebieden is een belangrijk onderdeel in de toepassing van het jaarthema.

Het themajaar 2017 met als titel: paspoort niet nodig trapt op 20 mei a.s. af met het project ‘Grens in beeld’. Dit fotografieproject brengt de buitengrenzen in beeld van een deel van het oude Land van Gulik, dat zich uitstrekte van Maaseik (B) over de Westelijke Mijnstreek tot Jülich (D). Zo’n 80 kilometer buitengrens wordt in beeld gebracht.

Daarom roept De Domijnen amateur- en professionele fotografen op om mee te doen met het project dat werd bedacht door de intendanten Servé Hermans en Michel Sluysmans. Het project wordt gecoördineerd door beroepsfotograaf Rob Nijpels.

Of je nu met een professionele camera fotografeert op met je mobiele telefoon. Iedereen kan en mag meedoen. Van alle aangemelde en ingezonden foto’s wordt een expositie samengesteld die in de zomermaanden te zien is in Ligne 5 te Sittard-Geleen.

Op 30 april is er om 11:00 uur een informatiebijeenkomst in Ligne 5 te Sittard-Geleen waarvoor iedere belangstellende wordt uitgenodigd. Meld je aan bij [email protected]. Ook als je niet aanwezig kunt zijn de 30ste maar toch onderdeel van dit kunstig project wilt uitmaken.

Cookieinstellingen