Mien koffer, dien koffer – Euverhaove sjpeelt!

Foto: Jean Tossings

Toneelclub Overhoven uit Sittard voert binnenkort weer haar jaarlijkse toneelvoorstelling op. Ditmaal brengt het amateurgezelschap de klucht ‘Mien koffer, dien koffer’ op de planken van Oos Kaar.

Het oorspronkelijke stuk heet Funny Money en werd geschreven door Ray Cooney en werd in Nederland op de planken gebracht als ‘Tel uit je winst’ in een bewerking van Jon van Eerd. Toneelclub Overhoven speelt het stuk onder regie van Marlies Harings-Damoiseaux.

Het stuk

Wat doe je als je in plaats van je vertrouwde agenda en je eigenhandig gesmeerde boterhammetjes € 2.755.000 in je aktenkoffertje vindt? Naar de politie ermee of met vrouwlief naar zee, strand en wuivende palmbomen? Onze Harry weet het wel, Rio natuurlijk! Maar wederhelft Carla sputtert hevig tegen. Zij wil helemaal niet weg en al helemaal niet met een man die op het verkeerde pad is beland.

Als rechercheur van Maanen ten tonele verschijnt, lijkt het doek voor Harry al te vallen. Zijn Betty en Joost, de goede vrienden die ter ere van Harry’s verjaardag komen eten, misschien de redding? Ze zijn na Carla’s ontboezeming wel medeplichtig…

Als er nog een politieambtenaar met een wel heel vreemd verhaal op de proppen komt zijn de vrienden genoodzaakt als kameleons van personage te veranderen, om hun hachje te redden. De bemoeienissen van de inderhaast opgetrommelde taxichauffeuse Sjan en de niet aflatende telefoontjes van de zeer boze en zeer criminele eigenaar van het fortuin maken de spanning om te snijden.

Of dit alles hen kan redden van een lange vakantie achter de tralies? Ontdek het zelf tijdens een van de 7 opvoeringen van Mien koffer, dien koffer!

Speeldata

  • 10 mei seniorenvoorstelling om 19:00 uur
  • 12-13-14-19-20-21 mei 2017 voorstellingen om 20:00 uur zaal open om 19:00 uur

Alle voorstellingen worden gespeeld in Oos Kaar, Geldersestraat 41 in Overhoven, Sittard.

» reserveer hier uw kaarten

Cookieinstellingen