Uitverkocht Avondje Damenpark in Theater Karroessel

Dinsdagavond 2 mei werd de feestweek 85 jaar Burgemeester Damenpark Geleen afgetrapt met ‘Een avond Damenpark’ in Theater Karroessel.

De avond vol herinneringen over het Geleense sportpark werd georganiseerd op initiatief van Heemkunde Vereniging Geleen en Stichting Wielerbaan Geleen.

Diverse sprekers gaven acte de préséance waaronder Wethouder Leon Geilen die de avond opende met een persoonlijke terugblik. Hij zei dat dit park veel invloed heeft gehad op zijn jeugdjaren. Pierre Vossen sprak over de beginperiode en het onstaan van het Sportpark, want zo heette het park tot halverwege jaren 50.

Voormalig stockcarrijder Lambert Keulen sprak over de spectaculaire races die op de sintelbaan werden gehouden. Ook werden er oude beelden vertoond die door Henk Pfeiffer waren gemonteerd. Jan Smeets vertelde over de jaren dat Pinkpop in Geleen was en kreeg het publiek nog aan het lachen met zijn geweldige anekdotes.

Stan Géron had een echte boa constrictor wurgslang meegenomen. Niet dat deze ooit in de amfibieënkuil van het park is geweest maar sommige bezoekers waren toch zeer geïnteresseerd maar bleven op hun hoede toen ze het dier zagen. Ben vertelde dat in de amfibieënkuil hooguit een salamader of een schildpad die niet bewoog te zien was.

Na de pauze bedankte Michel van Dijke Jan Smeets persoonlijk want ook hij is als tiener enorm beïnvloed door het park en de Pinkpopjaren. “Mijn ouders bakten spek met ei voor de pinkpoppers die voor in de tuin in een tent sliepen. Als kind verheugde je op Pinksteren,” aldus van Dijke. Zijn presentatie ging over de historie van het wielrennen op de baan in het park. Hij vroeg na afloop aan het publiek of dit in hun ogen heilige wielergrond is, waarop ze allemaal vollmondig “ja!” riepen.

Tot slot bracht Koos Snijders een persoonlijke kijk op zijn jeugdjaren in het park. Ben Dols, Radioverslager van Streekomroep START praatte het geheel aan elkaar. Er waren zo’n 100 bezoekers aanwezig. Er werden nog extra stoelen en bankjes bijgezet want de tribune zat vol.

Initiatiefnemers Peter Willems en Michel van Dijke zijn zeer tevreden en kijken terug op een gelaagde avond. Er werd 250 eEuro opgehaald voor Kinderonderzoekfonds Limburg. De cheque word zaterdag tijdens de viering van 85 jaar Burgemeester Damenpark overhandigd.

Voor het volledige pogramma van zaterdag 6 mei kunt u kijken op www.foryoutour.nl.

Cookieinstellingen