Zwaar ongeluk op Leyenbroekerweg in Sittard

Op de Leyenbroekerweg in Sittard heeft zich zaterdagavond rond 19:00 uur een zware aanrijding voorgedaan, met een grote ravage tot gevolg.

Daarbij botste volgens een omstander ter hoogte van de kerk een zwarte personenauto, komende uit de richting van Munstergeleen tijdens een inhaalmanoeuvre met hoge snelheid op een tegemoetkomende lijnbus.

De bus liep daarbij flinke schade op, maar met de zwarte personenauto liep het slechter af. In de oproep van de hulpdiensten werd gemeld dat de auto over de kop zou zijn geslagen. Daarbij brak de achteras van de auto af. De drie inzittenden konden hun zwaar gehavende voertuig verlaten voordat het in brand vloog. Ze leken er op het oog met lichte verwondingen vanaf te zijn gekomen maar zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De buschauffeur en een passagier raakten door de klap licht gewond en konden ter plekke worden behandeld.

De politie verricht onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval en verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Cookieinstellingen