Glanamundo: nieuw wereldfestival in centrum van Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 16 juli 2017 vindt op de Markt van Geleen de eerste editie van Glanamundo plaats. Glanamundo is een cultureel wereldfestival met een uitgebreide mix van activiteiten. Glanamundo biedt een podium voor wereldmuziek, foodtrucks en een wereldmarkt.

Wethouder Noël Lebens: “Een nieuw wereldevenement in de wereldstad Geleen. Met dit evenement wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een levendig centrum. Als gemeente ondersteunen wij deze ontwikkeling van harte”.

Glanamundo bestaat uit een mix van diverse activiteiten. Zo komt er een groot podium waar diverse bands en muzikanten uit binnen- en buitenland zullen optreden. De Catalaanse muziekgroep Txarango is vastgelegd als hoofdact. Deze band is een indrukwekkende samensmelting van Caribische, Latin en Mediterrane muziek. Oftewel: kwaliteits(feest)muziek met een boodschap.

Soweto Soul! brengt een ode aan de muzikale soul van de townships van Zuid-Afrika. Samen met een nieuwe generatie van Zuid-Afrikaanse artiesten, brengen ze verschillende muziekstijlen zoals jive, hiphop, mbaqanga en kwaito samen. Welke artiesten nog meer aan het programma worden toegevoegd maakt de organisatie de komende weken bekend.

Een plein vol food-trucks biedt liefhebbers te genieten van gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij aan (internationale) gerechten zoals Indiase curry’s, Mexicaanse burritos, Amerikaanse burgers, maar ook gerechten uit de Europese, Indische en Oosterse keuken. Davey Nieuwendijk van Glana Events kijkt uit naar 16 juli: “Dit evenement biedt muziek, dans, eten en drinken. Bovendien is het koopzondag. Met Glanamundo zetten wij Geleen op de kaart.”

Buiten muziekoptredens en foodtrucks zullen er ook diverse dansdemonstraties plaatsvinden en wordt er tevens een Wereldmarkt georganiseerd. Deze kleurrijke multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van kruiden en etenswaren, lederwaren, exotische vruchten, sieraden, kled ing, instrumenten, hangmatten en henna-tattoos. De organisatie van het wereldfestival is in handen van Stichting Glana Events. De gemeente Sittard-Geleen is partner van het evenement. Naast subsidie ondersteunt de gemeente tevens in de organisatie van het feest.

Het evenement ‘Glanamundo’ vindt plaats op zondag 16 juli vanaf 13:00 uur. Deze dag is er tevens koopzondag. De entree is gratis.

Cookieinstellingen