Provinciale bijdrage voor Limburgse profvoetbalclubs

Foto: Sittard-GEleen.nieuws.nl

Gedeputeerde Staten zijn voornemens een bijdrage te leveren van € 400.000 aan de vier Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo, MVV Maastricht en Fortuna Sittard.

De voor deze coalitieperiode eenmalige bijdrage krijgen de BVO’s vanwege hun inzet op het gebied van talent- en breedtesportontwikkeling. Voor het onderdeel sociaal-maatschappelijke projecten kunnen de BVO’s ook nog eens rekenen op € 200.000. Maar daarvoor moet eerst nog een plan van de voetbalclubs komen dat voldoet aan de kaders van de Sociale Agenda. De Provincie verwacht dit plan op korte termijn te ontvangen.

Een uitgewerkt plan voor talent- en breedtesportontwikkeling is wel al ontvangen. Hierin wordt aangegeven hoe de Limburgse voetbalclubs samen de talentontwikkeling willen vormgeven voor de komende jaren. De aanpak behelst onder meer structurele talententrainingen en wedstrijden, gezamenlijk afgestemde scouting en specialistische trainingen. De Provincie Limburg is blij met de samenwerking van de Limburgse voetbalclubs op het gebied van talent- en breedtesportontwikkeling. “Sportbeoefening staat immers aan de basis van een gezonde leefstijl en zorgt voor een sterker gemeenschapsgevoel in de samenleving. Sport inspireert, motiveert, verbindt en is gezond”, is de stellige overtuiging van het provinciebestuur van Limburg.

Cookieinstellingen