Munstergeleen herdacht heiligverklaring Pater Karel

Op zondag 3 juni 2007 werd in Munstergeleen stilgestaan bij het feit dat op die datum 10 jaar geleden Pater Karel in Rome door paus Benedictus heilig werd verklaard.

Dat gebeurde met een plechtige meerstemmige Eucharistieviering in de Sint Pancratiuskerk. Als hoofdcelebrant en predikant ging de Vicaris-Generaal van het bisdom Roermond monseigneur Schnackers voor.

Na de Heilige Mis werd op het kerkhof naast de kerk een monument onthuld op de plek waar de stoffelijke resten van de ouders van Pater Karel en vele anderen zijn herbegraven. “Dankzij de goede herinnering van de heer Thei Keulers uit Geleen zijn we te weten gekomen waar de stoffelijke resten van de ouders – en vele anderen – in een gezamenlijk graf op ons kerkhof zijn herbegraven. We willen deze plek markeren middels het oprichten van een nieuw monument. Zo mogen wij ons realiseren dat het deze ouders waren die Jan-Andries Houben en nog negen kinderen het levenslicht deden zien. Ze kregen een dermate mooie opvoeding dat twee van hen priester werden, terwijl ook uit de volgende generatie weer twee priesters zouden voortkomen”, verklaart pastoor Harrie Broers.

De bezoekers van de heilige mis en de onthulling van het monument ontvingen een Pater Karel-insigne, speciaal ontworpen door grafisch ontwerper Marc Webers van Studio Marq uit Sittard. Op basis van dit ontwerp heeft Vahsen Constructies uit Sittard vrijwillig het monument gemaakt en geplaatst.

De zaterdagavond werd feestelijk afgesloten met een drankje in de grote schuur van boerderij Halmans aan de Overstraat.

Cookieinstellingen