Geslaagd theaterconcert harmonie St. Joseph in uitverkochte schouwburg

Zaterdagavond gaf Harmonie Sint Joseph uit Sittard onder leiding van dirigent Björn Bus haar zestiende theaterconcert in een uitverkochte schouwburg De Domijnen.

Het concert was opgebouwd rond Dante’s Goddelijke Komedie. Daarin beschrijft de 14e eeuwse Italiaanse dichter zijn imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals:  Inferno (hel), Purgatorio (vagevuur) en Paradiso (hemel) ter verbeelding van het hiernamaals.

De door de harmonie vertolkte muzikale bewerking van de Komedie werd gelardeerd met passende beeldprojecties, onder meer van zandtekeningen die Colette Dedyn maakte op een glasplaat. De muziekstukken én Dante´s denkbeeldige reis door het hiernamaals werden toegelicht door Wim Steinbusch.

Tijdens het concert was er ook een optreden van een ensemble met dwarsfluiten door Shannen Smeets, Kelly Schaekens, Evelyne Fraats, Marja van Kaam, Anne Schurgers en Tamara Berix.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van het theaterconcert te bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Arjan Krijntjes.

Cookieinstellingen