Overdracht fresco Jo Havenith aan gemeente Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondagmiddag draagt het bestuur van de Stichting Jacob Kritzraedt het door kunstenaar Jo Havenith in de gerestaureerde Jezuïetenkapel op de schootsvelden aangebrachte fresco over aan de gemeente Sittard-Geleen.

Wethouder Noël Lebens van onder andere cultuur, archeologie en monumenten neemt het kunstwerk dan namens de gemeente ‘in ontvangst’.

Na een ontvangst in het Mariapark trekt het gezelschap rond 12:45 uur, voorafgegaan door fanfare Sint Jan Leijenbroek, naar de Jezuïetenkapel. Na een welkomstwoord door voorzitter Jules Hendriks van de Stichting Jacob Kritzraedt en de presentatie van een toeristische flyer over de kapel en het kunstwerk vindt de overdracht van het fresco plaats aan wethouder Lebens. Zangkoor Synoidos brengt er enkele koorwerken ten gehore.

De restauratie van de kapel en het aanbrengen van het fresco was mogelijk dankzij de steun van de Provincie Limburg, de Gemeente Sittard-Geleen, Bosman Infra, Cuba-Sittard, Hees Lights & Living, Laudy Bouw & Ontwikkeling B.V., Limburgse Monumentenstichting, Nicolas Reubsaet Stichting, Schildersbedrijf Marcel Heyligers, Sociëteit van Jezus in Duitsland, Sociëteit van Jezus in Nederland, Stichting Liebregts, Stichting Trevianum Scholengroep, Stichting Jacob Kritzraedt en vele anderen: particulieren, instellingen en bedrijven.

Cookieinstellingen