Gezellig op de koffie bij de Tuinman van Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

“Samen maken we het mooier”  staat er op de koffiemok die de Tuinman van Sittard-Geleen aan een aantal inwoners van de gemeente cadeau gaf. En dat is helemaal waar.

Zo’n 160 wijkbewoners die zich, omdat ze daar plezier in hebben, belangeloos inzetten voor het onderhoud van de openbare ruimte en het groen in hun wijk werden of worden nog als blijk van waardering en dank door de Tuinman van Sittard-Geleen samen met de wijkteams getrakteerd op koffie met een stuk vlaai en een koffiemok. Daartoe werd of wordt in elk stadsdeel een gezellige bijeenkomst in de open lucht gehouden. Een mooie gelegenheid ook om nader kennis met elkaar te maken.

Afgelopen vrijdag gebeurde dat in stadsdeel 5 (Overhoven, Baandert, Vrangendael, Broeksittard en Kemperkoel), bij de kabouter op het grasveld aan de Johan Dautzenbergstraat in Sittard. Behalve wethouders Leon Geilen en Astrid Verblakt en de leden van het wijkteam waren daar onder andere ook Roy Boels, die zich in de omgeving van de Schwienswei bekommert over de beverpopulatie en de heer Koenen, die het groen rond de kabouter netjes houdt. En ook Han de Olde was er. Hij vult dagelijks (!) samen met zijn vrouw een grote blauwe afvalzak met zwerfvuil, dat zij tijdens hun wandelingen in de buurt en in de omgeving van de Schwienswei tegenkomen en oprapen. En zo waren er nog een aantal vrijwilligers die regelmatig om niet hun handen laten wapperen en zo de gemeente helpen bij het onderhoud van de openbare ruimte, onze gemeenschappelijk tuin.

Dan is een koffiemok met koffie en een lekker stuk vlaai het minste wat je kunt doen om als gemeente je waardering te laten blijken, een geste die overigens zeer werd gewaardeerd. “Dit is wel een mooie blijk van waardering, maar we doen het toch vooral ook omdat we er zelf plezier aan beleven.” Daar heeft dan wel de hele omgeving baat bij!

 

Cookieinstellingen