Vaste collectie Historie en Archeologie vanaf dinsdag in depot

Foto: Sittard-Geleen.nieuw.nl

De vaste collectie Historie en Archeologie van museum De Domijnen wordt vanaf 1 augustus tijdelijk opgeslagen in depot ter voorbereiding van verbouwingswerkzaaheden.

Zaterdag 29 en zondag 30 juli zijn de laatste twee dagen dat men de vaste collectie, op de eerste etage, van Museum De Domijnen, Historie en Archeologie aan de Kapittelstraat kan bezoeken.

Vooruitlopend op de tijdelijke sluiting in november (in verband met verbouwing en renovatie) zal vanaf maandag 1 augustus worden begonnen met de ontmanteling van dit museumdeel. Alle materialen inclusief historische vondsten zullen worden opgeslagen in depots en zijn voorlopig niet meer te zien.

De nieuwe tentoonstelling ‘Verbinding – de reis van 700 tassen’ is vanaf 11 augustus tot en met 22 oktober tijdens de openingstijden normaal te bezoeken op de begane grond van het museum aan de Kapittelstraat. Er geldt een gereduceerd entreetarief van 3 euro tot aan de tijdelijke sluiting.

Vanaf 23 oktober zal het museum voor minimaal een half jaar dichtgaan voor een grondige verbouwing/renovatie en herinrichting. Hierna wordt de vaste collectie van Historie en Archeologie aangevuld met mooie wisseltentoonstellingen. In de loop van 2018 zal het museum weer voor het publiek worden geopend.

Cookieinstellingen