Brightlands verhalen op Limburgse festivals

Foto: Marcel van Hoorn

Brightlands doet dit festivalseizoen verschillende events in Limburg aan met de Brightlands Roadshow. Een interactieve show over Brightlands met als doel het grote publiek kennis te laten maken met de wondere wereld van Brightlands.

Op 5 en 6 augustus is de show voor het eerst te beleven tijdens het Solar Weekend Festival in Roermond. Eerder dit jaar was Brightlands aanwezig op Pinkpop met de Brightlands Stage.

Première op Solar Weekend Festival

De wondere wereld van Brightlands kent vele mooie, bijna science fiction achtige verhalen van ondernemers, onderzoekers en studenten. Het zijn korte inspirerende verhalen over duurzaamheid en gezondheid van de toekomst die niet alleen van betekenis zijn voor ons allemaal, maar ook in onze eigen achtertuin worden geboren en groeien. “Gewoon gaaf om dit te weten én om door te vertellen”, zegt Maurice Olivers, Brightlands Communicatie & Branding.

Brightlands
Dialoog tussen Marc (een man van de straat), Mr. Bright (een mensachtige robot) en het publiek. Foto: Marcel van Hoorn

“De Brightlands Roadshow is ontwikkeld in samenwerking met Museumplein Limburg. De show bestaat uit een dialoog tussen Marc, een man van de straat, Mr. Bright, een mensachtige robot, en het publiek. Daarin niet alleen gesprekken over wat wij in onze regio allemaal kunnen, maar ook wat die innovaties betekenen in ons dagelijks leven. En niet onbelangrijk, een show in gewone mensentaal die gezicht geeft aan de kansen die Brightlands en de unieke internationale ligging van deze regio biedt aan ondernemers, onderzoekers, startups en studenten”

Op het Roermondse Solar Weekend Festival vindt de Brightlands show voor het eerst plaats. Gedurende het festivalweekend wordt de show meerdere malen opgevoerd. Het festival staat bekend om zijn creativiteit en wordt opgebouwd door ruim duizend kunstenaars, innovatieven en creatieven.

De Brightlands Roadshow is een gezamenlijk project van Connect Limburg, Limburg Economic Development (LED), Provincie Limburg, Museumplein Limburg en Brightlands. Een samenwerking die is opgezet om vooral de Limburgers bekend te maken met Brightlands en het innovatieve klimaat van onze internationale regio.

Agenda

De Brightlands Roadshow is de komende maanden te zien op de volgende festivals en events in Limburg:

  • Solar Weekend Festival, 5 en 6 augustus, Roermond
  • PAS-festival (Pleasure, Art and Science), 8 en 9 september, Maastricht
  • 112 on Wheels, 10 september, Venlo
  • Festival van de Toekomst, 15 september, Heerlen
  • Het Weekend van de Wetenschap, 7 oktober, Maastricht
  • Herfstvakantie Show Museumplein, 14 tot en met 22 oktober, Kerkrade
  • Dag van het MKB, 6 november, Heerlen

Over Brightlands

Brightlands is een ambitieuze community voor open innovatie in gezondheid en duurzaamheid. Op vier snel groeiende campussen ontwikkelen onderzoekers, ondernemers, investeerders en studenten nieuwe oplossingen op het gebied van materialen, gezondheid, voeding en smart services. Zij vinden hier wat ze nodig hebben voor hun persoonlijke en zakelijke groei: toonaangevende kennis, unieke R&D-technologie, doorlopende leerlijnen, actieve valorisatie en een mondiale atmosfeer. De Brightlands-campussen bieden plaats aan ruim 200 bedrijven en instellingen met bijna 12.000 medewerkers en 8.000 studenten van tientallen nationaliteiten. Zij gaan tot het uiterste en zetten uiteenlopende ideeën om in (vaak geniale) oplossingen voor de toekomst van ons allemaal.

Voor meer informatie: www.brightlands.com

Cookieinstellingen