RivierPark Maasvallei presenteert storytellingroute Geulle

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Door de eeuwen heen boetseerde regenrivier de Maas een veelzijdig en boeiend landschap in Limburg.

Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken, uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een met de Maas vervlochten verleden. Om RivierPark Maasvallei en de Maasdorpen te presenteren worden meerdere storytelling routes ontwikkeld. Ook Geulle kan nu ontdekt worden met een eigen storytelling route.

Verhalen van Geulle

Geulle is één van de Maasdorpen binnen RivierPark Maasvallei. Net als vele unieke Maasdorpen in RivierPark Maasvallei, kent ook Geulle vele monumenten, bezienswaardigheden en dorpsverhalen. Een aantal van deze verhalen is nu verwerkt in de RivierPark Maasvallei storytellingroute Geulle. Tijdens de wandeling hoort u verhalen over onder andere het verlaten Waalserstraatje, de katten van de Blomberg en het Doodlager.

Désirée Cortenraede, wethouder Toerisme gemeente Meerssen over de storytellingroute Geulle: “In de prachtige dorpen van onze gemeente is enorm veel moois te ontdekken. Te voet of op de fiets. Met deze storytelling-app hoor je voortaan ook het verhaal van de mensen die er wonen. Rivierpark Maasvallei, Buitengoed Geul & Maas, prachtige hellingbossen en schitterende vergezichten: dat alles vind je in Sfeervol Meerssen!”

Download de route gratis

De Storytellingroute Geulle is gemaakt via de storytelling wandelapp izi.travel. Deze app is met uw smartphone gratis te downloaden voor zowel iphone en android toestellen. Via de zoekterm RivierPark Maasvallei Geulle vindt u vervolgens de Geulle route. De route is 13 km lang en kan zowel wandelend als fietsend worden gevolgd. Na het downloaden van de route via de izi.travel app, kunt u de route ook offline gebruiken. Verder heeft de route geen vooraf bepaalde startplaats, u bepaalt dus zelf waar u de route start. De app loopt vervolgens als het ware met u mee. Op verschillende plekken zal de app u attenderen op verhalen over Geulle. Deze verhalen kunt u lezen via de app op uw smartphone, maar ook afspelen. Het verhaal wordt vervolgens aan u verteld, terwijl u rustig doorwandelt.

Hoe werkt het?

  • Download the izi.Travel app
  • Zoek naar RivierPark Maasvallei Geulle
  • Download of wandel direct de route

Meer informatie

Meer informatie over RivierPark Maasvallei vindt u via www.rivierparkmaasvallei.eu. Hier vindt u onder andere informatie over de Maasdorpen, Maasverkenners, waterrecreatie, wandel- en fietskaarten en meer. Ook kan een inspirerende film worden bekeken. Volg RivierPark Maasvallei ook op Facebook voor het laatste nieuws en de leukste tips www.facebook.com/rivierparkmaasvallei en op instagram #rivierparkmaasvallei.

Cookieinstellingen