Een ideale dag voor Oud Ambachten in Einighausen

Op zondag 6 augustus werd dit jaar voor de 37e keer in de historie in Einighausen de dag van de Oude Ambachten gehouden.

De formule is al jaren gelijk: je kijkt er je ogen uit bij stands met oude gereedschappen, kantklossende dames, houtbewerkers, een smid, oude bromfietsen, tractoren en landbouwmachines, demonstraties wilgenstammen kloven en stroopstoken. Er draaien oude stoommachines, stationaire motoren drijven allerlei apparatuur aan, er wordt geoogst met trekpaarden, er zijn demonstraties met roofvogels, een touwslager maakt er touw en iemand anders geeft demonstraties hoe je processieversieringen maakt. Er is klein vee te zien, bijzondere kippen en Vlaamse reuzen, maar ook koeien en kalveren bij de boer. Er is op diverse plekken muzikaal vermaak, een biergarten waar een harmonicatreffen plaats vindt en er worden tientallen vlaaien gebakken in een schansenoven ergens in een wei achter een van de vele oude boerderijtjes die Einighausen rijk is.

Dat is al jaren zo. En nog altijd trekken de Oude Ambachten de nodige toeristen, maar ook mensen uit de eigen regio die het evenement nog niet eerder bezochten. Daarnaast is een bezoek aan de Oude Ambachten voor velen een jaarlijks ritueel geworden waarbij je oude bekenden ontmoet en gezellig samen een glas bier drinkt. En met goed weer wordt het dan hartstikke druk in het dorp.

Cookieinstellingen