Geadopteerd zwerfhondje Zaza is veilig terug bij haar baasje

Foto: aza

Zaza, het uit Thailand geadopteerde hondje van Eveline Maas, is sinds zaterdag gezond en wel weer terecht. Dat meldt een dolgelukkige Eveline op haar Facebookpagina.

Zaza, die op 2 augustus als adoptiehondje in Nederland aankwam, nam tijdens een wandeling op zaterdag 5 augustus de benen in de omgeving van het station in Sittard. Dat werd direct door Eveline op Facebook gemeld met het verzoek om naar het hondje uit te kijken. Haar bericht werd door duizenden mensen gedeeld. Er werd zelfs een speurhond ingezet om een spoor van Zaza op te pikken. Dat leek resultaat op te gaan leveren, maar uiteindelijk leverde dat spoor niets op.

Afgelopen zaterdagochtend, een week na de ontsnapping, kreeg  Eveline een zichtmelding uit de omgeving van de Nettorama. Daarop werd meteen actie ondernomen, maar Zaza werd niet meer aangetroffen. Later op de dag kwamen er nog een aantal zichtmeldingen binnen, de laatste rond 21:00 uur: Zaza was gespot op de schootsvelden bij de Odaparking. Toen het schuwe hondje daar werd opgespoord ging ze ervandoor. Ze liep ze een brug over de Keutelbeek naar een woning aan de Haspelsestraat op. Zo liep ze zich vast bij die woning, waarna vrienden van Eveline Zaza konden vangen.

“We gaan Zaza eerst maar eens goed laten wennen en een nauwer sluitend tuigje voor haar aanschaffen, zodat ze zich daar niet meer uit kan wurmen als we met haar gaan wandelen,” zegt Eveline, die iedereen hartelijk dankt voor de hulp bij het terugvinden van Zaza.

Eveline Maas 发布于 2017年8月12日

Cookieinstellingen