Nieuw vaandel voor De Paek – harmonie St. Joseph Sittard

Leon Vleugels, beschermheer van harmonie Sint Joseph Sittard, bood dinsdagavond na de repetitie van het harmonie-orkest vol trots namens de Stichting Vrienden Harmonie St. Joseph Sittard het korps een nieuw vaandel aan.

Dat gebeurde uiteraard met muzikale omlijsting door harmonie en drumband onder leiding van dirigent Bjorn Bus, in het bijzijn van sponsoren, de leden van de Stichting Vrienden Harmonie St. Joseph Sittard en erevoorzitter van harmonie Sint Joseph, Carl Maas. Vleugels dankte daarbij alle betrokkenen voor hun inzet en bijdragen.

Het oude vaandel heeft nu 53 jaar dienst gedaan. Het werd in 1964 geschonken door de families Vleugels, Nijsten en Delnoye. Om te voorkomen dat het vaandel al te zeer achteruit gaat heeft Vleugels zich beijverd voor een nieuw vaandel, want “je moet waarderen wat hebt voordat je het niet meer hebt”. Het oude vaandel krijgt een veilige plek in het repetitielokaal in het Jochem Erenshoes.

Het nieuwe vaandel is ontworpen door Martin Sastra uit Buchten, die ook tekende voor de huisstijl van de harmonie. En die huisstijl zie je overduidelijk in terug in het ontwerp van het nieuwe vaandel, waarin historie én vernieuwing samengaan. Het model van het nieuwe vaandel is overigens identiek aan dat van het oude.

Aanstaande zondag wordt het nieuwe vaandel door de bisschop van Roermond, Monseigneur Frans Wiertz, plechtig ingezegend in de Sint Michielskerk. Dat gebeurt tijdens de Heilige Mis voorafgaand aan de jaarlijkse Sint Rosa processie, waarin het vaandel voor het eerst met de harmonie mee zal trekken.

Voorzitter Mat Scheepers van harmonie Sint Joseph aanvaardde het nieuwe vaandel in dank en nam met een gedicht afscheid van ‘de aw vaan’.

Foto: Theo Oberndorff – Nieuw vaandel: geluidsgolf en de weg omhoog.

 

Cookieinstellingen