Wordt Sittardenaar Han van Mourik Consul van de Verdraagzaamheid?

Han van Mourik, initiatiefnemer Culturen-Doe-Groep
Han van Mourik, initiatiefnemer Culturen-Doe-Groep
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittardenaar Han van Mourik is samen met vier anderen genomineerd voor de derde voorronde in de verkiezing van de Consul van de Verdraagzaamheid 2017.

Deze verkiezing wordt georganiseerd door de stichting Paleis van de Verdraagzaamheid die zich als doel heeft gesteld om de verdraagzaamheid te bevorderen. Zij doet dit onder andere door initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen voor het voetlicht te brengen. Bij deze verkiezing en bij de verkiezing van het Consulaat van de Verdraagzaamheid is het publiek de jury. De verkiezing van de Ambassadeur en de Ambassade van de Verdraagzaamheid is aan een vakjury.

Van Mourik dankt zijn nominatie voor de verkiezing van Consul van de Verdraagzaamheid aan zijn inititiatief voor de Culturen-Doegroep, waarmee hij mensen uit alle culturen wil samenbrengen zodat ze elkaar beter begrijpen en vooral ook om hen aan te zetten om mee te doen aan de Nederlandse samenleving.

» Culturen-Doe-Groep nieuw initiatief in Sittard-Geleen

Het publiek kan voor deze voorronde stemmen van 10 september tot en met 19 september.

» Derde voorronde Consul(aat) 2017

In twee eerdere voorrondes, die werden gehouden in januari en in mei, werden uit de genomineerden al twee finalisten gekozen. De winnaars van elke voorronde en de twee kandidaten met de meeste stemmen over de drie voorrondes stromen door naar de finale. Behalve een Consul van de Verdraagzaamheid wordt er ook een Consulaat van de Verdraagzaamheid gekozen. Daarvoor komen organisaties in aanmerking die de verdraagzaamheid in de samenleving bevorderen.

De finale verkiezing wordt gehouden in oktober. Het publiek kan dan een maand lang stemmen op een van de vijf finalisten.

Cookieinstellingen