Häöfkestreffe: buurtvereniging de Brouksjtraot is er klaar voor!

Foto: BV Brouksjtraot

De laatste voorbereidingen voor het vijfde Häöfkestreffe in de Brouksjtraot te Leijebrouk – de Broekstraat in Leijenbroek – zijn getroffen en alles wordt in gereedheid gebracht.

Met ongeveer 100 vrijwilligers zullen bewoners, vrienden en kennissen klaarstaan om de bezoekers weer een gezellige dag te bezorgen. Vanaf 12:00 uur gaan de poorten van de 19 boerderijen en monumenten open en zijn er diverse activiteiten voor ‘jónk en awd’.

Tot 18:00 uur kunnen de bezoekers genieten van muziek, kunst, dans, toneel, diverse demonstraties en kinderactiviteiten.
Naast acts zoals Stevi Events, straattheater,  Anya Belly Dance, kindertheater Kootje Spek en Luna Events zal ook iemand met meerdere uilen aanwezig zijn.

Exposities en workshops worden verzorgd door Thieu Stauder, Carli Ceramique, Vincent’s Leatherwork, herborist Bianca Kruitz, Glas en Pracht, Pearls Gem, Bea Schevers, zorgboerderij Ophovenerhof en enkele ambachtelijke demonstraties. Elk häöfke heeft zijn eigen thema en het geheel wordt overgoten met muziek.

Op één van de häöfkes zullen als primeur de Zithaler Musikanten (voorheen Bozz) hun eerste optreden geven.
Hun repertoire is een mix van Oberkraïner, Egerländer, Tiroler, Duitse en Oostenrijkse muziek. Kortom, Sjtimmung onder het genot van een heerlijk getapt glas bier of ander drankje.

Verder zullen voor de bezoekers optreden Blue Corner en ’t Hermenieke. Door de hele straat zullen voortdurend muzikale optredens plaatsvinden. In de sfeervol aangeklede straat zullen ook enkele Classic Cars geplaatst worden.

Uiteraard zullen in deze sfeervolle omgeving ook weer heerlijke hapjes en drankjes aangeboden worden, waarbij de ovenverse vlaai en koffie niet overgeslagen mag worden.

In verband met de te verwachten drukte worden de bezoekers verzocht zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen.

In de buurt zijn de parkeermogelijkheden minimaal en parkeren is alleen beperkt toegestaan op de Vijverweg, Molenweg, Heerlenerweg nabij subkampje) en overkant Leijenbroekerwerg, Kapellerweg en buurt Kollenberg.

Komende zondag 10  september zullen alle bewoners, familieleden, vrienden en andere vrijwilligers hun steentje bijdragen om van deze dag weer een gezellig en sfeervol festijn te maken. U bent van harte welkom!

Cookieinstellingen